Lid worden

Maak gebruik van onze diensten en breid je netwerk uit!

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.  

Waarom lid worden? 

 • Maak deel uit van een netwerk van innovatieve bedrijven;
 • Krijg uit eerste hand informatie over het potentieel dat de blauwe groei ook voor uw bedrijf in petto heeft;
 • Zet samen met andere bedrijven en met kennisinstellingen innovatietrajecten op die uw concurrentiekracht kunnen versterken;
 • Geniet mee van de ondersteuning van de Vlaamse overheid om innovatie te stimuleren.

Voorwaarden om lid te worden

 • Tot het lidmaatschap worden toegelaten alle privaatrechterlijke rechtspersonen die reeds actief zijn of wensen te worden in de mariene en maritieme sector.
 • Je betaalt een lidmaatschapsbijdrage in functie van het niveau van engagement van je bedrijf.
 • Verkennende leden 500 €
  Standaard leden 5.000 €
  Strategische leden 15.000 €
  Premium leden 50.000 €
 • Het lidmaatschap geeft je toegang tot de netwerkactiviteiten georganiseerd door de Blauwe Cluster. Het aantal deelnemers is evenwel beperkt volgens de lidmaatschapsformule.
 • Verkennende leden (incl. vm. FMC-leden) 1 deelnemer gratis
  Standaard leden en partners 3 deelnemers gratis
  Strategische leden 5 deelnemers gratis
  Premium leden 10 deelnemers gratis
 • Het lidmaatschap geeft je toegang tot participatie aan projecten van de Blauwe Cluster. Naargelang de lidmaatschapsformule ben je vrijgesteld van de acquisitiefee (500 €) en successfee (1.000 €).
 • Publiekrechterlijke rechtspersonen kunnen geassocieerd lid worden (zonder kosten) of partner. Contacteer ons voor meer informatie op info@blauwecluster.be

Wat zeggen onze huidige leden?

“Met De Blauwe cluster zetten we onze schouders onder een lokale en circulaire blauwe economie en denken we mee op lange termijn rond voeding, hernieuwbare energie en klimaat"
Frederic Vermeiren (Colruyt Group)

"Jan De Nul is een milieu en maatschappelijk bewuste wereldspeler inzake duurzame waterbouw. Dit willen we met de Blauwe Cluster verder ontwikkelen om onze slagkracht te vergroten."
Bernard Malherbe (Jan De Nul)

"DEME vindt De Blauwe Cluster het ideale kanaal om het innovatiepotentieel rond water en offshore in Vlaanderen te intensifieren via de samenwerking tussen de Vlaamse industriële spelers en de cohesie met overheid, kennisinstellingen en maatschappelijk middenveld nog te versterken. Dit moet aanleiding geven om het enorme exportpotentieel van de sector nog te verhogen."
Alain Bernard (DEME)

"Het waarmaken van de energietransitie en het bouwen aan een duurzame samenleving staan centraal in de visie van Tractebel en onze moedermaatschappij Engie. Dit is precies waar we mee bezig zijn in de Blauwe Cluster"
Hein Dirix (Tractebel)

"Sioen wil samen met andere Vlaamse bedrijven een multidisciplinair consortium vormen dat samenwerkt rond buitenlandse, marine-gerelateerde tenders."
Bert Groenendaal en Grisja Lobbestael (SIOEN)

"De Blauwe Cluster is voor Sibelco een belangrijk netwerk van partners voor de ontwikkeling van innovatieve toepassingen en business modellen."
Milko Burkard (Sibelco) 

Adres