Projectstatus: 
Afgelopen
Projectduur: 
1 juni 2019 – 30 november 2021
Info:
DBC-project
Dit project is afgelopen. Bekijk het eindverslag van het project.
 

Het DataBeach project ontwikkelt baanbrekende nieuwe meettechnologie, machine learning-modellen en probabilistische rekenmethodes voor een disruptieve vooruitgang in het ontwerp van zachte zeeweringen. Dit zal worden gerealiseerd door o.a.:

  • het ontwikkelen van Distributed Temperature Sensing (DTS) om het zandvolume te monitoren;
  • de installatie van een CoastSnap-station om de toestand van het strand (de ligging van de waterlijn) in beeld te brengen op een tijdschaal van weken tot maanden, op basis van burgerwetenschap;
  • de ontwikkeling van een nieuw model voor kustmorfologie op basis van machine learning;
  • het vertalen van de probabilistische morfologische berekeningen naar een dataset die voldoet aan de noden van de verzekeringssector en het uitwerken van een adequate verzekeringsoplossing;

Het DataBeach project maakt het mogelijk om het kustbeheer van de zachte, zandige zeewering op een duurzamere en efficiëntere manier uit te voeren, en om een kwantitatieve basis te ontwikkelen voor (her-)verzekeringsoplossingen voor stormgerelateerde zandverliezen. 

Partners: IMDC, Fluves, DEME en Vanbreda Risk & Benefits

Met de steun van: VLAIO

Contactpersoon: Lien Loosvelt (lien.loosvelt@blauwecluster.be)

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.