Projectstatus: 
In uitvoering
Projectduur: 
1 oktober 2019 - 30 december 2022
Info:
DBC-project
De specifieke onderzoekslijnen van dit project zijn:
 
- Identificatie van efficiënte substraten voor de invang van spat van mosselen en platte oester en biodegradeerbare substraten voor habitat verrijking alsook een operationeel monitoring programma om de effecten van maricultuur en passieve visserij te evalueren.
- Identificatie van efficiënte passieve vistuigen voor de heersende omstandigheden in het Belgische deel van de Noordzee en het vinden van efficiënte stimuli om de vangstcapaciteit van passieve vistuigen te verhogen. 
- Evaluatie van Noordzee bestendige en veilige productie- en oogstsystemen voor tweekleppige schelpdieren en zeewier, inclusief richtlijnen voor scheepsontwerp, ontwikkeling van monitoring praktijken, geavanceerd lijmmiddel voor directe inzaaiing van sporofyten, voorspelbare onderhouds- en   oogsttijdsstippen, … .
- Duurzaam meervoudig gebruik en waardeketencreatie van mariene rijkdommen.
 
Partners: Colruyt Group, Brevisco, AtSeaNova, Vlaamse Visveiling, ILVO en RBINS
 
Met de steun van:  VLAIO
 
Contactpersoon: Kristien Veys (kristien.veys@blauwecluster.be )

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.