Blue Session rond kustbeschermingsinfrastructuur

Interesse in kustbescherming aan de Belgische kust? Tijdens deze eerste Blue Session van 2022 bespreken we de resultaten van de projecten Databeach en Coastbusters 2.0, en gaan we dieper in op het thema infrastructuur. Ook de onderzoeksdijk in Raversijde komt ruimschoots aan bod.
Type
Afgelopen
Datum
-
Adres
Hotel Vayamundo, Zeedijk 330 , 8400 Oostende
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op bepaalde plaatsen aan de kust zijn natuurlijke oplossingen onmogelijk of onvoldoende om de kustveiligheid te garanderen. Daar kunnen waterkerende constructies zoals een stormmuur of een stormvloedkering soelaas bieden. Dergelijke harde structuren kunnen ook op een duurzame manier tot stand komen.

Op woensdag 9 maart organiseert De Blauwe Cluster een Blue Session rond het thema kustbeschermingsinfrastructuur. De focus ligt daarbij op de grote uitdagingen en opportuniteiten voor de toekomst.

Tijdens het event komen een aantal projectresultaten aan bod en krijg je een aantal inspirerende voorbeelden voorgeschoteld van hoe je harde structuren op een innovatieve manier kunt aanpakken.

Verder staan ook een voorstelling van de onderzoeksdijk van het Living Lab Raversijde en een brainstormsessie op het programma. In de namiddag heb je dan nog de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de onderzoeksdijk. 

Programma van de Blue Session rond kunstverdedigingsinfrastructuur

09:00 Aanmelding en ontvangst
09:20 Introductie en verwelkoming
Kristien Veys (De Blauwe Cluster)
09:30 Resultaten van het project Databeach
Gert Leyssen (IMDC)
09:50 Tussentijdse resultaten van het project Coastbusters 2.0
Tomas Stercxx (DEME)
10:10 Kustveiligheid - innovaties voor zachte én harde zeewering
Peter Van Besien (MDK)
10:30 Koffiepauze
11:00 Inclusie van natuurlijke elementen in harde beschermingsmaatregelen
De sprekers worden later bekendgemaakt 
11:30 Voorstelling van het Living Lab Raversijde
Toon Verwaest (Waterbouwkundig Laboratorium)
11:45 Van kennis naar innovatie
Interactieve brainstormsessie met alle aanwezigen
12:25 Afsluitend woordje
12:30 Lunch
13:15 Bezoek aan de onderzoeksdijk (optioneel)
14:30 Einde van deze Blue Session
Onderzoeksdijk

Praktisch

De Blue Session vindt plaats in Hotel Vayamundo in Oostende. Leden en partners van De Blauwe Cluster kunnen gratis deelnemen overeenkomstig hun lidmaatschap. Andere geïnteresseerden betalen € 150 excl. BTW.

In het kader van de huidige coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor dit evenement beperkt. Schrijf je tijdig in om zeker te zijn dat je kan deelnemen. Breng ook een mondmasker mee.

Wil je in de namiddag een bezoek brengen aan de onderzoeksdijk? Zorg dan voor aangepaste kledij en stevige wandelschoenen, want de verplaatsing vanuit het hotel doen we te voet.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.