Webinar
Datum: 
dinsdag 18 januari 2022 - 10:00 t/m 12:00
Info:
Afgelopen
Publieke activiteit
zaterdag 18 januari 2020 - 10:00 t/m dinsdag 18 januari 2022 - 12:00

In heel wat landen over de hele wereld maakt men plannen om energie-eilanden aan te leggen. Maar hebben we die echt wel nodig en kunnen ze een bijdrage leveren aan een duurzame blauwe economie? Ontdek het in onze deep dive. 

Hoewel artificiële eilanden lange tijd het voorwerp van heel wat controverse waren, worden ze nu vaak opgeworpen als een belangrijke schakel in de transitie naar een koolstofneutrale economie. Artificiële blauwgroene energie-eilanden fungeren daarbij als energieknooppunten die diverse gemeenschappen en landen van energie voorzien. 

Drijvende eilanden en hernieuwbare energie kunnen ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot betrouwbare en duurzame moderne energie. Daarnaast kunnen ze ook een ondersteunende rol spelen bij de totstandkoming van krachtige partnerschappen en faciliterende verbindingen in diverse sectoren.

Op 18 januari gaat De Blauwe Cluster dieper in op dit onderwerp tijdens een deep dive op G-STIC Dubai 2022. De focus van de sessie ligt op wat er al mogelijk is vandaag en wat er potentieel mogelijk zal zijn in de toekomst. Daarbij komen onder andere volgende vragen aan bod:

  • Waarom en hoe zal België zijn energie-eiland bouwen?
  • Welk concept zit er achter het Deense offshore energieknooppunt?
  • Wat zijn de verschillen ten opzichte van natuurlijke eilanden?

Onderstaande sprekers hebben al toegezegd:

Praktisch

De deep dive vindt plaats op 18 januari van 10u00 tot 12u00. Je kan de sessie online volgen op de website van G-STIC. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Over G-STIC Dubai

G-STIC (Global Sustainable Technology & Innovation Community) organiseert jaarlijks een reeks internationale conferenties rond technologische innovaties die kunnen helpen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te realiseren. De vijfde editie vindt plaats in Dubai en wordt gespreid in twee delen georganiseerd. Deel twee staat gepland voor januari 2022.