Kick-off event: Drone Dock Oostende naar ongekende hoogte

Kom op donderdag 26 november naar Oostende voor de VIVES kick-off van Drone Dock en ontdek aan de hand van live demonstraties hoe dronetechnologie een oplossing kan bieden voor verschillende uitdagingen binnen jouw bedrijf.
Type
Nog plaatsen beschikbaar, Activiteit voor leden en niet-leden
Datum
-
Adres
Nieuwpoortsesteenweg 945c, 8400 Oostende
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Drones zijn de laatste jaren onmisbaar geworden in de maatschappij. De dronesector omvat dan ook een verscheidenheid aan technologieën, en biedt een veelheid aan potentiële toepassingen en bijhorende economische opportuniteiten ter land, ter zee en in de lucht.

Binnen het EFRO-Vlaanderen project Drone Innovations combineerden we onderzoek, testing en investeringen om de vele aanwezige uitdagingen en opportuniteiten in de dronesector in te vullen. Drone Dock Oostende, het nieuwe innovatie- en demonstratiecentrum voor drones, is één van de belangrijkste resultaten van het project.

In Drone Dock zal uitbater VIVES in samenwerking met andere partners zich verder toeleggen op de uitbouw van expertise rond drones en innovatieve drone-toepassingen. Daarbij heeft men ook oog voor de maritieme sector, waar bedrijven in toenemende mate gebruik maken van drones om bepaalde taken uit te voeren.  

In deze context nodigen VIVES en De Blauwe Cluster je van harte uit om nader kennis te maken met het nieuwe innovatie- en demonstratiecentrum en je te verdiepen in de mogelijkheden van drones voor jouw bedrijf tijdens het event VIVES Kick-Off: Drone Dock naar ongekende hoogte.

Programma

Tijdens het event willen we je laten kennis maken met de vele voordelen en mogelijkheden van drones aan de hand van live demonstraties, toepassingen in de praktijk en netwerkmogelijkheden. 

Je krijgt inzicht in enkele mooie use-cases en we tonen je hoe remote sensing en geo intelligentie een meerwaarde kan betekenen voor specifieke uitdagingen van jouw bedrijf.

Tijdens het event kun je bovendien gratis advies op maat krijgen van onze experten, zodat je de eerste stappen kunt zetten om drones in te schakelen in jouw organisatie. 

Bekijk het gedetailleerde programma.

Onderstaand programma is een voorlopig programma en zal nog aangevuld worden wanneer meer informatie beschikbaar wordt.

14u00 Ontvangst op DroneDock Oostende
14u30 Inhoudelijk programma met live demonstraties
16u00 Netwerkmoment
17u00 Einde van het event
Drone Innovations

Praktisch

Dit evenement is gratis voor leden én niet-leden van De Blauwe Cluster. Vooraf inschrijven is wel vereist. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je in voor het event.

Heb je nog bepaalde vragen in verband met deze kick-off? Neem dan contact op met Eveline Buyck (De Blauwe Cluster) of Joke Vanvooren (VIVES). 

Over Drone Innovations

Het project Drone Innovations zette onderzoeks- en testactiviteiten voor drones op vanuit het samenwerkingsverband Drone Port West-Vlaanderen. Het project kreeg hiervoor financiële steun van EFRO Vlaanderen, het Vlaams Hermesfonds en de Provincie West-Vlaanderen. 

De partners in het project waren: POM West-Vlaanderen (coördinator); VIVES; VITO; De Blauwe Cluster; en Flanders Make (EUKA). Het project liep tot 30 september 2023.

Partners Drone Innovations

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.