Kmo-café en kennismaking met De Meyer

Ben je als kmo op zoek naar nieuwe markten voor jouw innovatieve producten of diensten? Neem deel aan de Corporate Day @ Fluxys en stel je producten en diensten voor. Tijdens het event heb je ook ruim de gelegenheid om contacten te leggen met aankopers, projectmanagers en experten van dit gerenommeerde bedrijf.
Type
Webinar, Enkel voor leden
Datum
Adres
Frank Van Dyckelaan 28, 9140 Temse
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op dinsdag 28 februari zijn alle leden van De Blauwe Cluster van harte welkom op de 3de editie van het kmo-café, dat plaatsvindt bij mechanisch constructiebedrijf De Meyer in Temse. Het kmo-café is een initiatief van het kmo-comité van De Blauwe Cluster met als doel bedrijven de mogelijkheid te geven om elkaar beter te leren kennen in een meer informele setting.

Programma

Tijdens dit kmo-café maak je nader kennis met De Meyer, een familiale kmo actief op het gebied van engineering, productie en onderhoud van mechanische structuren zoals bruggen, sluisdeuren en onderwaterrobots.

Na een toelichting van de werking van dit bedrijf breng je een bezoek aan de fabricagehallen. Tijdens de rondgang in de fabricagehallen zie je diverse grote mechanische constructies, onder meer een hamer voor de installatie van monopile-funderingen.

Daarna heb je ruim de gelegenheid om tijdens een netwerklunch gezellig bij te praten met andere kleine en middelgrote ondernemingen in de blauwe economie. 

Bekijk het gedetailleerde programma

14:00 Ontvangst
14:30 Verwelkoming De Meyer & De Blauwe Cluster
14:40 Presentatie turbine voor energierecuperatie in sluizen
15:00 Bezoek aan de werkhallen
16:30 Netwerking met lunch

Dit programma en de vermelde uren zijn onder voorbehoud.

demeyer

Achtergrond

De Meyer is een familiale kmo die al sinds 1934 bestaat. In 2015 werd het bedrijf actief in de offshore sector met de ontwikkeling en productie van de "boom lock".  Kort daarop starten ze ook met de ontwikkeling van een turbine voor energierecuperatie in sluizen. Intussen is er ook een specifieke generator ontwikkeld voor deze toepassing.

In mei 2022 kreeg het bedrijf een grote tegenslag te verwerken met het overlijden van CEO en bezieler Dirk De Meyer. Het bedrijf bleef niet bij de pakken zitten en staat vandaag klaar om met de inzet en focus van iedere medewerker het levenswerk van Dirk verder te zetten!

De Meyer staat open voor samenwerking om de turbine voor energierecuperatie in sluizen verder te optimaliseren, en zoekt ook naar andere toepassingen voor de unieke generator die het bedrijf ontwikkeld heeft.

Praktisch

De derde editie van het kmo-café vindt plaats op de site van mechanisch constructiebedrijf De Meyer op volgend adres: Frank Van Dijckelaan 28, Temse. Er is parkeermogelijkheid in de buurt. 

Dit event staat open voor alle leden van De Blauwe Cluster. Ben je nog geen lid? Dan kan je jammer genoeg niet deelnemen.

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. De inschrijvingen zijn momenteel nog niet geopend. Houd onze website in de gaten.

Voor het bezoek aan de bedrijfshallen van De Meyer is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Heb je geen eigen veiligheidsschoenen, kan je dat samen met je schoenmaat aangeven in het inschrijvingsformulier.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.