Neem deel aan de Blue Bio Atlantic Bootcamp

Ben jij een start-up of kmo die oplossingen kan aanbieden voor de blue bio-uitdagingen in België? Kom dan op 2 juli naar Oostende en ga in een hybride setting in gesprek met diverse andere bedrijven en mentoren uit binnen- en buitenland.
Type
Eigen activiteit
Datum
Adres
Marifish.Inc, 8400 Oostende
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De blauwe bio-economie biedt bedrijven heel wat opportuniteiten om de stap te zetten naar een duurzamere Vlaamse economie. Diverse sectoren, zoals voeding, landbouw, chemie, textiel en farmacie, zetten hier dan ook sterk op in. Niettemin kampt de blauwe bio-economie met heel wat (regionale) uitdagingen. 

Tijdens de Blue Bio Bootcamps ontmoet je experts in uiteenlopende domeinen en maak je kennis met andere bedrijven in de sector. Je hebt ook de kans om samen te zitten met coaches en mentoren die jou graag helpen om jouw bedrijfsidee verder uit te werken. 

Atlantic Bootcamp

Tijdens de Blue Bio Bootcamp op 2 juli ligt de focus op de regionale uitdagingen waar blue bio-productenten in België, Frankrijk en Portugal mee te maken krijgen. In een hybride setting ga je in interactie met Vlaamse, Franse en Portugese start-ups en mentoren.

De belangrijkste uitdaging voor Belgische bedrijven in de sector is de opschaling van activiteiten om aan de vraag te kunnen voldoen. Het integreren van nevenstromen uit andere industrieën in de productie van aquacultuurbiomassa kan daarbij een van de oplossingen zijn.  

Je hoort verder ook wat de challenges en ondersteunigsmogelijkheden in Frankrijk en Portugal zijn, en je krijgt de mogelijkheid om jouw start-up op internationaal niveau te pitchen.

Het gedetailleerde programma wordt later bekendgemaakt.

Blue Bio

Praktisch

De Atlantic Bootcamp vindt plaats op dinsdag 2 juli in de gebouwen van Marifish.Inc in Oostende. Deelname is gratis, maar het aantal inschrijvingen is beperkt. Bij een hoog aantal aanmeldingen zullen er slechts 5 deelnemende start-ups en/of kmo's geselecteerd worden. 

Schrijf je nu in voor de Atlantic Bootcamp. Dat kan nog tot en met 19 juni 2024.

Nog vragen over dit event? Neem contact op met Jurgen Adriaen.

Achtergrond

De Blue Bio Atlantic Bootcamp is een initiatief van De Blauwe Cluster, Pôle Mer Bretagne Atlantique (Frankrijk) en Blue Bio Alliance (Portugal), en kadert binnen het Europese project BlueBioClusters. Dit project wil Europese (kust)regio's, bedrijven en burgers ondersteunen in de transitie naar een duurzame blauwe bio-economie. Door de diensten van clusters in de blauwe bio-economie in heel Europa te verbeteren, draagt het project bij aan de ontwikkeling van blauwe waardenketens.

BlueBioClusters logo

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.