Panelgesprek over het energie-eiland op IPF 2024

Tijdens het International Partnering Forum (IPF) 2024 in New Orleans organiseert De Blauwe Cluster een panelgesprek op de Global Insights Stage. Het centrale thema dit jaar is het energie-eiland dat zal gebouwd worden in de Prinses Elisabethzone.
Datum
-
Adres
Ernest N. Morial Convention Center, 70130
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Het doel van dit panelgesprek is de offshore wind spelers in de Verenigde Staten te informeren over de nieuwste manier om de elektriciteit geproduceerd door offshore windparken aan land te brengen, namelijk via hybride AC/DC-verbindingen gebundeld op een energie-eiland. Het eiland dat gebouwd wordt voor de Belgische kust dient als showcase. 

Tijdens de workshop kom je te weten waarom België gekozen heeft om de 2de offshore windzone aan te sluiten via een eiland. Dit eiland zal fungeren als een elektriciteitshub waar zowel kabels van de windparken toekomen als toekomstige interconnectoren met andere Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Op die manier zal het als basis dienen voor het Noordzee grid

We gaan verder in op de bouw van het eiland, het type verbindingen (AC/DC) en de voordelen ten opzichte van radiale netverbindingen. Tenslotte bieden we inzichten in manieren waarop de beveiliging van het eiland aangepakt kan worden. 

Sprekers:

  • Piet Opstaele, CEO van De Blauwe Cluster
  • Marcus Laukamp, CEO van WindGrid
  • Carl Heiremans, Business Development Manager Offshore Wind bij Jan De Nul
  • Hakan Ergun, Research Expert aan de KU Leuven - Energyville
  • Vincent Dehullu, International Business Development Manager Renewables & Industry bij e-BO Enterprises
IPF 2024

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op het Global Insights Stage op woensdag 24 april van 15:10 tot 15:40 (lokale tijd).

Deelname is gratis. Je moet niet inschrijven om deel te nemen aan deze workshop.

De Blauwe Cluster op IPF 2024

Wil je met ons in contact treden op IPF 2024? Breng dan een bezoekje aan stand 2319, de gemeenschappelijke stand van Flanders Investment & Trade (FIT). 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.