Adres: 
Hogenakkerhoekstraat 9
9150 Kruibeke
België
Datum: 
dinsdag 07 februari 2023 - 00:00 t/m 23:55
dinsdag 07 februari 2023 - 00:00 t/m 23:55
Voeg toe aan kalender

Ruimtevaarttoepassingen hebben in het verleden al hun meerwaarde bewezen in de maritieme sector. Dat is logisch gezien de ligging en de uitgestrektheid van de gebieden waar maritieme activiteiten plaatsvinden.

Toch zijn beide sectoren nog niet zo goed met elkaar vertrouwd. Daarom organiseren De Blauwe Cluster en Flanders Space op 7 februari 2023 een eerste gezamenlijke workshop bij Qinetiq Space in Kruibeke.

Programma

Tijdens de workshop krijg je de kans om de technologische uitdagingen te beschrijven waarmee jouw organisatie geconfronteerd wordt. Op basis van deze input zullen interdisciplinaire werkgroepen opgericht worden.

Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden voor financiële ondersteuning, en je kan ook aan een gerichte matchmakingssessie deelnemen.

Het gedetailleerde programma wordt later nog bekendgemaakt.

Context 

Bekende ruimtevaarttoepassingen in de maritieme sector zijn satelliet-ondersteunde AIS, Search and Rescue-communicatie en Track & Trace-communicatie in de logistieke sector. Daarbij denken we aan monitoring van dijken, detectie van plaatvallen, verzanding, en verzakking van kademuren. Andere actuele voorbeelden zijn begeleiding van baggerwerken of planning van windmolenparken.

Vlaanderen kan met zijn zeehavens, zijn steden en zijn uitgebreid logistiek netwerk een ideale omgeving zijn om nieuwe toepassingen van ruimtevaarttechnologie te ontwikkelen. Het is dan ook interessant voor bedrijven in de blauwe economie om nader kennis te maken en samenwerkingsverbanden te sluiten met spelers in de Vlaamse ruimtevaartsector.

Praktisch

Interesse om erbij te zijn? De inschrijvingen voor dit event zijn op dit moment nog niet geopend. Houd onze website in de gaten.

Heb je nog specifieke vragen in verband met dit event? Dan kan je contact opnemen met Kinnie De Beule.