Verdiep je in het thema 'carbon accounting in oceanen'

In dit webinar gaan we met een aantal nationale en internationale experten dieper in op het thema 'koolstofboekhouding'. We bekijken de mogelijkheden en uitdagingen om dit ook in onze oceanen toe te passen, en gaan na welke kansen dit met zich meebrengt. De sessie wordt volledig digitaal uitgezonden.
Type
Webinar, Eigen activiteit, Activiteit voor leden en niet-leden
Datum
- -
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op het vasteland bestaan er al heel wat systemen om koolstofstromen in kaart te brengen en op te volgen. Deze systemen zijn heel erg nuttig gebleken om bedrijven in diverse sectoren aan te moedigen om sterker in te zetten op een verlaging van de koolstofuitstoot.

Op zee bestaat er nog geen vergelijkbaar systeem voor koolstofkredieten. CO2-reductie is dan ook nog geen belangrijke motor voor de ontwikkeling van een duurzame blauwe economie. Dit webinar onderzoekt de noodzaak om zo'n koolstofboekhoudsysteem te ontwikkelen en hoe het eruit zou kunnen zien.

Dit webinar wordt live uitgezonden via het platform van onze Australische partner Blue Economy CRC op woensdag 15 maart vanaf 7 uur CET. Gezien het grote tijdsverschil met Australië wordt het webinar opgenomen en vervolgens op vrijdag 17 maart opnieuw uitgezonden vanaf 9 uur CET. 

Programma

15 maart vanaf 07:00 uur CET Live uitzending van het webinar met achteraf debat
17 maart vanaf 09:00 uur CET Heruitzending van het webinar met live inleiding en Q&A

Sprekers

Volgende sprekers nemen het woord tijdens dit webinar:

  • Angela Williamson, Director Blue Policy & Planning bij Blue Economy CRC;
  • Peter Landschützer, Research Director aan het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ);
  • Jim Smart, Associate Professor aan Griffith University; en
  • Marni Oaten, Partner Climate & Sustainability bij Deloitte Australia.
CO2

Praktisch

Dit webinar wordt volledig digitaal georganiseerd en uitgezonden. We nodigen je dan ook graag uit om digitaal deel te nemen aan deze sessie.

Na inschrijving ontvang je de link waarop je alles live kan meevolgen. Nog vragen? Neem contact op met Kristien Veys.

Context

Blue Economy Cooperative Research Centre (CRC) is een Australisch coöperatief onderzoekscentrum dat opgericht werd in 2019.

Deze onafhankelijke organisatie brengt 44 bedrijven, overheden en onderzoekspartners uit tien landen samen die expertise hebben binnen de blauwe economie.

Sinds 2022 werkt De Blauwe Cluster regelmatig samen met Blue Economy CRC. Het is de bedoeling dit jaar ook een MoU te ondertekenen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.