Workshop over de invloed van het weer op windparken

Tijdens het International Partnering Forum (IPF) 2023 in Baltimore organiseert De Blauwe Cluster een workshop. Het centrale thema is de expertise van Vlaamse bedrijven inzake de impact van de weersomstandigheden op het ontwerp, de exploitatie en het onderhoud van offshore windparken.
Datum
-
Adres
Baltimore Convention Center, 21209
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Het doel van deze workshop is de offshore waardeketen te informeren over het belang van een grondig begrip van de klimaat- en weersomstandigheden voor het ontwerp, de exploitatie en het onderhoud van offshore windparken. 

Tijdens de workshop kom je te weten hoe nieuwe technieken voor gegevensverzameling en weervoorspellingsmodellen op microschaal leiden tot betere voorspellingen van de energieopbrengst en tot geoptimaliseerde configuraties van windmolenparken. We tonen het effect van extreme weersomstandigheden op windturbinecomponenten zoals tandwielkasten en bladen op basis van het resultaat van langdurige monitoringcampagnes in combinatie met geavanceerde modelleringstechnieken. 

We presenteren verschillende methoden voor het monitoren van de degradatie en controlestrategieën. Daarnaast delen we relevante lessen uit Belgische offshore windparken (en projecten in het buitenland) en recente bevindingen uit lopende O&O-projecten. 

Laat je door bedrijfscases en technologische ontwikkelingen van toonaangevende bedrijven en scale-ups in de offshore windsector inspireren om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en gelijkaardige trajecten op te starten die tot betere prestaties en kostenvermindering voor de offshore windprojecten in de VS zullen leiden.

Panelleden:

  • Ann Overmeire, COO van De Blauwe Cluster
  • Pieter-Jan Provoost, manager van Energy Technology Club Agoria
  • Matthijs Janssens, Energy Transition Engineer bij Sirris
  • Carl Heiremans, business development manager offshore wind bij Jan De Nul
  • Roel Vanthillo, co-founder & CEO van Marlinks
  • Gert De Sitter, manager en eigenaar van 24Sea
  • Dirk Verwimp, Senior Advisor & Business Development Wind Offshore USA bij Sarens
  • Vincent Dehullu, International Business Development Manager Renewables & Industry bij e-BO Enterprises
IPF Flyer B
IPF Flyer A

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op het Global Insights Stage op woensdag 29 maart van 16:00 tot 16:45 (lokale tijd).

Deelname is gratis. Je moet niet inschrijven om deel te nemen aan deze workshop.

De Blauwe Cluster op IPF 2023

Wil je met ons in contact treden op IPF 2023? Breng dan een bezoekje aan stand 463, de gemeenschappelijke stand van Flanders Investment & Trade (FIT). 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.