Afstudeeronderzoek bij De Blauwe Cluster: maak kennis met Alik

Allahyar Valiyev, ook wel bekend als Alik, is momenteel bezig met zijn afstudeeronderzoek bij De Blauwe Cluster als laatste onderdeel van zijn masteropleiding. Aliks onderzoek richt zich op de duurzame blauwe economie en mariene ruimtelijke ordening.
Nieuws
03 mei 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Voorgeschiedenis

Als afgestudeerde in biologie en genetica heeft Alik altijd een passie gehad voor mariene biologie. Hij jaagde zijn dromen na door te beginnen aan een gezamenlijke masteropleiding genaamd International Master's in Marine Biological Resources (IMBRSea) met verschillende speciale modules. 

Met de prestigieuze Erasmus Mundus-beurs studeerde Alik aan de Universiteit Gent en voltooide hij een minorstudie op het gebied van Marine Resource Valorization aan de Universiteit van Côte d'Azur. 

Hij heeft ook een gespecialiseerd traject Blauwe economie en duurzaam gebruik van mariene grondstoffen aan de Universiteit van Göteborg gevolgd, en als zeezoogdieronderzoeker meegewerkt aan het behoud van onze oceanen in Montenegro en Turkije.

Afstudeeronderzoek

Het afstudeerproject "Integrated assessment of a Maripark as a Marine Spatial Planning (MSP) tool to promote Sustainable Blue Economy (SBE) in the North Sea Region", aangeboden door De Blauwe Cluster, trok onmiddellijk de aandacht van Alik. 

Dit project heeft immers een groot potentieel om het naast elkaar bestaan van verschillende maritieme activiteiten in de Noordzee, een van de drukste zeebekkens, te vergemakkelijken en tegelijkertijd een duurzaam gebruik van hulpbronnen en economische groei te bevorderen.

We wensen Alik heel veel succes, en zien ernaar uit om ons te verdiepen in de resultaten van Aliks afstudeeronderzoek. We zijn erg benieuwd naar de impact die zijn onderzoek zou kunnen hebben op de ontwikkeling van de duurzame blauwe economie en mariene ruimtelijke ordening, twee gebieden die cruciaal zijn voor de uitbouw van economische activiteiten aan, op en in zee.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: