Bereid je voor op de kmo-groeisubsidie

Heb je ambitieuze plannen op het vlak van digitalisering, innovatie, internationalisering of duurzaam en circulair ondernemen? Kan je voor die plannen wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Meld je aan voor de nieuwe oproep van de kmo-groeisubsidie van VLAIO.
Nieuws
10 augustus 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

VLAIO lanceert op 28 augustus een nieuwe projectoproep voor ambitieuze kmo's. Projecten die inspelen op internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen of innovatie komen daarbij in aanmerking voor financiële ondersteuning.

De kmo-groeisubsidie is bedoeld om bedrijven te ondersteunen die nieuwe markten willen verkennen of nieuwe producten op de markt willen lanceren. Projectvoorstellen komen enkel in aanmerking voor financiële ondersteuning wanneer ze aansluiten bij bepaalde belangrijke maatschappelijke thema's.

De tweede call van de kmo-groeisubsidie voor 2023 gaat eind augustus open. De relevante thema's voor deze oproep zijn: internationaliseringdigitalisering; duurzaam en circulair ondernemen; en innovatie. Kleine en middelgrote ondernemingen uit alle sectoren kunnen daarbij een projectvoorstel indienen. 

Past jouw projectidee binnen deze thema's? Dan kan je van 28 augustus tot en met 25 september jouw voorstel indienen.

Voorwaarden

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden voor de kmo-groeisubsidie:

 • Beperkt tot kmo’s met een vestiging in Vlaanderen;
 • Bedoeld voor het inwinnen van strategisch advies van een externe dienstverlener of het aanwerven van een strategisch profiel
 • Met een maximum subsidiebedrag van € 50.000 per groeitraject

Bovendien geldt dat je in de afgelopen 36 maanden geen financiële ondersteuning ontvangen mag hebben ik het kader van een kmo-groeisubsidie of een digitaal transformatieproject. 

Evaluatie

Bij de beoordeling van de ingediende projectvoorstellen wordt rekening gehouden met volgende 4 criteria: 

 1. Ambitie: heeft de aanvrager een concrete en ambitieuze visie? 
   
 2. Transformatie: heeft dit groeitraject een impact op de huidige bedrijfsvoering en/of kritische bedrijfsprocessen?
   
 3. Onderbouwde aanpak: heeft de onderneming een doordacht stappenplan om het groeitraject te realiseren?
   
 4. Noodzaak aan kennis & expertise: zou de onderneming het groeitraject succesvol kunnen uitvoeren zonder het inwinnen van bepaalde kennis?

Praktisch

De tweede oproep voor de kmo-groeisubsidie van 2023 loopt van maandag 28 augustus 2023 tot en met maandag 25 september 2023 om 23.59 u. Dien je aanvraag in.

Wil je meer weten over de kmo-groeisubsidie of zit je nog met bepaalde vragen? Neem contact op met VLAIO.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.