Blue Innovation Awards 2020: ziehier de winnaars

Op 27 oktober hebben we de winnaars van de eerste editie van de Blue Innovation Awards bekendgemaakt. Maak kennis met enkele inspirende initiatieven in de blauwe economie die het verdienen om in de bloemetjes gezet te worden. 
Nieuws
29 oktober 2020
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op dinsdag 27 oktober vond de uitreiking van de Blue Innovation Awards 2020 plaats. De Blauwe Cluster vzw stelt de winnende initiatieven graag even voor:

  • Het Nearshore Mussel Project van Brevisco sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. Dit project zet in op grootschalige kweek van mosselen in de nearshore-zone van de Belgische Noordzee.
  • De Dual-Fuel Hydrogen Engine van BeHydro werd beloond met de Corporate Blue Innovation Wave-award. Deze op waterstof aangedreven motor kan voor diverse mariene en andere toepassingen ingezet worden
Blue Innovation Awards 2020 - BeHydro
Blue Innovation Awards 2020 - Brevisco
Blue Innovation Awards 2020 - Coastbusters
Blue Innovation Awards 2020 - Middelkerke
  • Coastbusters, een samenwerkingsinitiatief van ILVO, DEME, Jan De Nul, SIOEN Industries en VLIZ, ging aan de haal met de Blue Innovation Swell-award. Dit project betreft de aanleg van biogene riffen voor de Belgische kust.
  • Het project rond de renovatie van de zeedijk van Westende werd onderscheiden met de Blue Innovation Captain-award. Initiatiefnemers zijn het Gemeentebestuur van Middelkerke en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. 
  • Ten slotte ging het project rond de renovatie van de zeedijk van Westende ook lopen met de Inspirational Blue Wave-award, die door het publiek uitgereikt werd.

De winnaars gingen naar huis met een Blue Innovation Awards-trofee en mogen gebruik maken van een uniek Blue Innovation Awards-logo en een promofilmpje.

Wat zijn de Blue Innovation Awards?

De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten in de blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen. 

Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: innovatief karakter, internationale uitstraling, marktpotentieel, link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en link met de blauwe economie. 

Alle afbeeldingen: © G-STIC & De Blauwe Cluster

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.