CrossRoads Vlaanderen-Nederland gaat van start

Wil je als Vlaamse kmo met een Nederlands midden- of kleinbedrijf samenwerken rond duurzaam ondernemen, energie, gezondheid en/of industrie 4.0? Dan kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning via CrossRoads Vlaanderen-Nederland.
Nieuws
12 augustus 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

CrossRoads Vlaanderen-Nederland kadert binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en wil samenwerkingsverbanden stimuleren tussen kmo's in Vlaanderen en Zuid-Nederland. De focus ligt op innovatieprojecten rond duurzaam ondernemen, energie, gezondheid en Industrie 4.0. 

Op 1 september gaat de eerste call van CrossRoads Vlaanderen-Nederland open. Het totale subsidiebudget voor de periode 2023-2026 bedraagt € 10 miljoen. Er zullen twee oproepen per jaar gelanceerd worden. Het subsidiepercentage bedraagt 50%, met een maximum van € 250.000 per innovatieproject.

Heb je een concreet innovatief idee voor ogen dat je graag samen met een Zuid-Nederlandse partner wil aanpakken? Dan heb je nog tot 13 oktober om jouw voorstel in te dienen. Wil je graag eerst meer weten over deze oproep? Neem dan zeker deel aan de infosessie op woensdag 6 september.

Interreg Vlaanderen-Nederland CrossRoads

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen, moet een project aan volgende voorwaarden voldoen:
- Minstens 1 gezonde Vlaamse kmo en minstens 1 Zuid-Nederlandse mkb'er;
- Focus op duurzaam ondernemen, duurzame energie, gezondheid en/of Industrie 4.0;
- Project moet een innovatief karakter hebben en een economische impact creëren;
- Het grensoverschrijdende karakter moet een meerwaarde betekenen voor het project.

Meer weten

Voor meer info over deze projectoproep kan je terecht op de algemene website van Crossroads Vlaanderen-Nederland of bij een van de projectpartners. De Vlaamse partner in dit project is VLAIO.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.