In Oostende werd op 26 juni de Blauwe Cluster voorgesteld. De Blauwe Cluster zorgt voor nieuwe samenwerkingsverbanden om de exploitatie van de Noordzee mogelijk te maken. 

Het programma bestond uit 3 delen, begeleid door Francesca Vanthielen:

  • Toespraken van Geert Noels, voorzitter Blauwe Cluster – Jean de Bethune, gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen – Geert Bourgeois, minister-president Vlaamse Regering.
  • Een boeiend gesprek rond “De oceaan, de zee, strand en duinen, … mensen, schepen, toerisme, transport, economie, … weer, klimaat, duurzaamheid, …” o.l.v. Francesca Vanthielen met Jill Peeters, weervrouw en oprichter “Climate whithout Borders” en Charlotte Herman, Policy Officer, Europese Commissie, DG MARE.
  • Voorstelling van de innovatiedomeinen van de Blauwe Cluster en de demo’s door Caroline Ven, CEO Blauwe Cluster.

Daarna volgde een demo met drone door VITO en crowdbeamer op het strand en zee. De beelden van de drone  verschenen rechtstreeks op de smartphone van de aanwezigen.

Om 18:00 uur werden de demostanden geopend, gebracht door kennisinstellingen en bedrijven in een knappe samenwerkingsvorm en vol van innovatie en enthousiasme. 

Check hier de video van het openingsevent

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.