De Blauwe Cluster officieel van start

Op 26 juni werd in het Thermae Palace in Oostende de zesde speerpuntcluster boven de doopvont gehouden. Meer dan 260 stakeholders in de blauwe economie woonden de voorstelling van De Blauwe Cluster bij.
Nieuws
27 juni 2018
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De Blauwe Cluster zet in op nieuwe samenwerkingsverbanden om duurzame exploitatie van de Noordzee mogelijk te maken. Ter gelegenheid van het openingsevent van de organisatie werd een drieledig programma voorzien: 

  • Toespraken van Geert Noels (voorzitter De Blauwe Cluster), Jean de Bethune, (gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen) en Geert Bourgeois (minister-president van de Vlaamse Regering);
  • Boeiend gesprek rond de diverse aspecten van de zee met Jill Peeters (weervrouw en oprichter van “Climate whithout Borders”) en Charlotte Herman (Policy Officer, Europese Commissie, DG MARE) onder de deskundige leiding van Francesca Vanthielen;
  • Voorstelling van de innovatiedomeinen van De Blauwe Cluster en diverse demo’s door Caroline Ven (CEO van De Blauwe Cluster).

Aansluitend volgde een demo met drone door VITO en crowdbeamer op het strand en zee. De beelden van de drone  verschenen rechtstreeks op de smartphone van de aanwezigen.

Vanaf 18u konden de aanwezigen dan een bezoek brengen aan enkele demostanden van kennisinstellinge en bedrijven die volop blijk gaven van innovatie en enthousiasme. 

Herbeleef het openingsevent in beeld

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.