Oostende voor Anker is het grootste maritieme festival aan de Noordzee. Het event biedt het ideale kader om eens stil te staan bij onze werking en recente realisaties in de blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen.

Al vijf jaar lang zet De Blauwe Cluster zich in om bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties in de blauwe economie met elkaar in contact te brengen om innovatieve projecten tot stand te brengen. Het is dan ook hoog tijd om eens een stand van zaken op te maken en vooruit te blikken naar de toekomst. 

We hebben ervoor gekozen om dat in een heel bijzondere setting te doen: tijdens Oostende voor Anker, dat dit jaar van 1 tot en met 4 juni plaatsvindt. We willen van deze gelegenheid ook gebruik maken om innovatieve producten, diensten en projecten gelinkt aan de zee voor te stellen aan het grote publiek.

Onze samenwerking met Oostende voor Anker omvat in feite twee elementen: 

  • Viering vijfjarig jubileum
  • Innovatiedorp tijdens Oostende voor Anker

Hieronder gaan we daar even dieper op in. Gelieve er rekening mee te houden dat het programma nog niet volledig uitgewerkt is en er nog veranderingen kunnen optreden.

Viering vijfjarig jubileum (1 juni)

We nodigen al onze leden en partners van harte uit om op donderdag 1 juni ons vijfjarig bestaan samen met ons feestelijk te vieren. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • Boottocht op de Noordzee aan boord van een historisch houten schip
  • Feestelijke zitting in de VIP-tent van Oostende voor Anker
  • Uitgebreide receptie met walking dinner 
  • Officiële opening van het innovatiedorp

Interesse om erbij te zijn? Noteer de datum alvast in je agenda. Je krijgt nog een officiële uitnodiging voor het event wanneer het programma meer op punt staat.

Innovatiedorp tijdens Oostende voor Anker (1-4 juni)

Tijdens Oostende voor Anker organiseren we een heus innovatiedorp waar organisaties in de blauwe economie recente innovaties kunnen voorstellen aan bezoekers van Oostende voor Anker. Vorig jaar lokte het event meer dan 185.000 bezoekers. De ideale gelegenheid dus om een groot en divers publiek te bereiken en draagvlak te creëren.

Wil je graag meewerken aan dit innovatiedorp en er een stand bemannen? Houd er dan wel rekening mee dat vooral gezinnen met jonge kinderen massaal afzakken naar Oostende voor Anker. Het is dan ook cruciaal dat je jouw innovaties heel visueel kan voorstellen. Denk bijvoorbeeld aan demonstraties en maquettes in plaats van panelen met vooral tekst op.  

Dit innovatiedorp staat niet alleen open voor leden en partners, maar ook voor externe organisaties. Wel is het zo dat we betere voorwaarden kunnen aanbieden aan onze leden en partners. Misschien is dit dan ook meteen een goede reden om lid te worden van De Blauwe Cluster ...

Enkele aandachtspunten:

  • Wil je jouw innovaties tentoonstellen op Oostende voor Anker, houd er dan rekening mee dat het event vier dagen duurt en dat er dan ook gevraagd wordt dat elke stand elke dag bezet wordt
  • De beschikbare ruimte voor het innovatiedorp is beperkt. Indien we te veel aanvragen voor standjes ontvangen, dan geldt het principe 'first come, first serve'.

In de loop van de maand januari ontvangen al onze leden en partners nog een uitnodiging om aan het innovatiedorp deel te nemen met meer praktische informatie over het event. 

Meer info

Deze pagina wordt nog verder aangevuld naarmate meer informatie beschikbaar wordt. 

Heb je bepaalde vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op.

 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.