De Blauwe Cluster schrijft mee aan brochure over blauwe innovatie

Wist je dat België een van de eerste landen ter wereld was met een marien ruimtelijk plan? Of dat de offshore windmolenparken voldoende elektriciteit leveren voor 2,2 miljoen Vlaamse gezinnen? Ontdek het belang van de blauwe economie en de rol die innovatie daarin speelt in deze nieuwe publicatie.
Nieuws
02 maart 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

2021 is het startjaar van het door de Verenigde Naties uitgeroepen Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling (UNDOSS: 2021-2030). Ter gelegenheid hiervan lanceren het VLIZ, De Blauwe Cluster en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid de brochure 'Gearing up our blue knowledge - Tackling ocean challenges in the UN Decade of Ocean Science' .

Deze nieuwe publicatie demonstreert de kracht, de diversiteit en het potentieel van het Vlaamse innovatielandschap en geeft aan hoe Vlaanderen de zee inzet om haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Achtergrond

De blauwe economie is goed voor ruim 13 miljard euro toegevoegde waarde en meer dan 150.000 jobs in Vlaanderen. De sector vertegenwoordigt daarmee 5,2% van het Vlaamse bbp.

Onderzoek en ontwikkeling zijn essentieel voor de verdere ontwikkeling van economische activiteiten in deze sector.  De brochure schept een duidelijk beeld van het mariene innovatielandschap in Vlaanderen.

marien ruimtelijk plan
Kaart van het Marien Ruimtelijk Plan

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.