De blauwe economie in 2050: tekenwedstrijd

In het kader van Oostende voor Anker en ons vijfjarig jubileum organiseert De Blauwe Cluster een tekenwedstrijd voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. De winnaar mag samen met zijn of haar hele klas een boottocht maken op de Noordzee.
Nieuws
12 mei 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Van 1 tot en met 4 juni kan je De Blauwe Cluster vinden in Oostende tijdens Oostende voor Anker. We organiseren daar het Blauw Innovatiedorp, waar we vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke problemen gelinkt aan de zee voorstellen aan het grote publiek.

Aan de hand van deze innovaties willen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst nog kunnen genieten van onze Noordzeekust. Om een idee te krijgen van welk toekomstbeeld onze kinderen van de Noordzee hebben, organiseren we een tekenwedstrijd voor leerlingen van het vijfde of zesde leerjaar van een school in Vlaanderen. 

Het centrale thema van deze tekenwedstrijd is de blauwe economie in 2050. Hiermee bedoelen we duurzame economische activiteiten in, op en rond de zee, zoals energieproductie op zee (windmolens en zonnepanelen), zeevoeding (mossels en zeewier), kustbescherming (duinen en dijken), scheepvaart, visserij, toerisme, sport, of andere.

Hoe kan je deelnemen?

  • Maak de tekening op een wit blad papier van A4-formaat met kleurpotloden, wasco, stiften of verf. 
  • Schrijf op de achterkant van je tekening jouw voornaam, familienaam, klas, school, adres van de school en gsm-nummer van één van je ouders.
  • Stuur je tekening per post naar De Blauwe Cluster, Bluebridge, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende (tegen 26 mei) of ingescand naar events@blauwecluster.be (tegen 28 mei).

Wat kan je winnen?

Dankzij onze sponsors kunnen we volgende twee prijzen uitreiken:

  • 1e prijs:  wie de tekenwedstrijd wint, mag samen met alle kinderen en de leerkracht van zijn of haar klas een spectaculaire Skyline boottocht van 45 minuten op de Noordzee maken. Deze prijs wordt aangeboden door Water-Taxi, lid van De Blauwe Cluster.
  • 2e prijs: wie de tweede plaats wint, krijgt voor alle kinderen van zijn of haar klas een zakje met bouwblokjes van het merk Clics. Met deze bouwblokjes je jouw eigen bootjes maken. Deze prijs wordt aangeboden door VITO WaterKlimaatHub, partner van De Blauwe Cluster.
Water-Taxi

Hoe wordt de winnaar bepaald?

  • Uit alle inzendingen die ons ten laatste op 28 mei bereikt hebben, maakt een jury een selectie van tien tekeningen. Daarbij wordt er vooral gekeken of de tekeningen binnen het thema passen en blijk geven van originaliteit, creativiteit en artistieke kwaliteit.
  • Deze 10 tekeningen worden vervolgens opgehangen in de stand van De Blauwe Cluster in het Blauw Innovatiedorp op het maritiem festival Oostende voor Anker van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni 2023.
  • Bezoekers kunnen via een QR-code stemmen voor 3 tekeningen en daarbij 1, 3 of 5 punten toekennen. Daarnaast kan je ook online stemmen op www.blauwecluster.be/tekenwedstrijd. Stemmen is mogelijk van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni 2023. 
  • Wie met zijn tekening het hoogste totale aantal punten krijgt, is de winnaar. Bij een gelijke stand wordt gekeken wie het meeste aantal stemmen gekregen heeft. 

Met dank aan onze sponsors:

Sponsors tekenwedstrijd

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.