Alle economische activiteiten op, aan en in zee zijn samen goed voor ruim 13 miljard euro aan toegevoegde waarde en meer dan 150.000 jobs in Vlaanderen. De blauwe economie speelt daarmee een belangrijke rol in het Vlaamse economische landschap.

De blauwe economie in Vlaanderen is een sterkhouder op het vlak van innovatie en maritiem onderzoek. De meeste Vlamingen zijn zich hier echter niet van bewust. Daarom lanceert De Tijd in de maand mei een aantal artikels rond vernieuwende initiatieven en projecten in het Belgische deel van de Noordzee.

Alle bijdragen worden gebundeld in het dossier 'De Noordzee als nieuw wingewest'. Op zaterdag 8 mei verschenen de eerste artikels. 'De nieuwe dijk is een duin' focust op de mogelijkheden om samen met de natuur de kust te beschermen. In 'Het luidste stukje zee ligt voor onze kust' komt de problematiek van onderwatergeluid aan bod.

In de loop van de maand komen ook nog diverse andere thematische onderwerpen aan bod, zoals windenergie en geautomatiseerde vaartuigen. Wil je graag te weten komen wat er allemaal gebeurt en op til staat op zee? Lees dan ook de aanstaande artikels in De Tijd of neus eens rond op onze website.

De Blauwe Cluster brengt bedrijven en andere organisaties samen om innovatieve activiteiten op te zetten binnen de blauwe economie. We werken dan ook graag mee aan de ontwikkeling van deze artikels. Mocht je na het lezen van de artikels nog vragen hebben, kan je contact met ons opnemen.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.