De Tijd publiceert reeks artikels rond de blauwe economie

Alle economische activiteiten op, aan en in zee zijn samen goed voor ruim 13 miljard euro aan toegevoegde waarde en meer dan 150.000 jobs in Vlaanderen. De blauwe economie speelt daarmee een belangrijke rol in het Vlaamse economische landschap.
Nieuws
10 mei 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De blauwe economie in Vlaanderen is een sterkhouder op het vlak van innovatie en maritiem onderzoek. De meeste Vlamingen zijn zich hier echter niet van bewust. Daarom lanceert De Tijd in de maand mei een aantal artikels rond vernieuwende initiatieven en projecten in het Belgische deel van de Noordzee.

Alle bijdragen worden gebundeld in het dossier 'De Noordzee als nieuw wingewest'. Op zaterdag 8 mei verschenen de eerste artikels. 'De nieuwe dijk is een duin' focust op de mogelijkheden om samen met de natuur de kust te beschermen. In 'Het luidste stukje zee ligt voor onze kust' komt de problematiek van onderwatergeluid aan bod.

ocean wave

In de loop van de maand komen ook nog diverse andere thematische onderwerpen aan bod, zoals windenergie en geautomatiseerde vaartuigen. Wil je graag te weten komen wat er allemaal gebeurt en op til staat op zee? Lees dan ook de aanstaande artikels in De Tijd of neus eens rond op onze website.

De Blauwe Cluster brengt bedrijven en andere organisaties samen om innovatieve activiteiten op te zetten binnen de blauwe economie. We werken dan ook graag mee aan de ontwikkeling van deze artikels. Mocht je na het lezen van de artikels nog vragen hebben, kan je contact met ons opnemen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.