Dien je aanvraag in voor de EIC Accelerator

Werk je aan een marktgerichte innovatie en ben je op zoek naar bijkomende financiële ondersteuning? Dan is de EIC Accelerator misschien wel iets voor jou.
Nieuws
02 juni 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De EIC Accelerator is een Europees instrument dat kmo's met groeipotentieel ondersteunt door middel van een subsidie of blended finance (combinatie van een subsidie en aandelenparticipatie).

Wanneer een subsidie wordt toegekend, wordt er ook begeleiding voorzien in de vorm van coaching, advies en netwerkuitbouw door matchmaking events. Elk ingediend dossier wordt grondig gescreend. Bij blended finance zal het bedrijf ook een due diligence-proces doorlopen.

Op die manier wil de Europese Commissie ervoor zorgen dat innovatieve bedrijven hun potentieel optimaal kunnen verwezenlijken en zo de brug kunnen maken naar de commercialisering van hun innovatieve en disruptieve technologieën.

Het is nu mogelijk om in te dienen voor een open oproep, waar geen beperkingen zijn op vlak van onderwerp. Daarnaast heb je ook nog twee specifieke oproepen gericht op groene innovaties enerzijds en digitale en zorgtechnologieën anderzijds.

eic accelerator

Praktisch

De oproepen voor 2021 staan momenteel open. Er wordt gewerkt met 2 deadlines: 16 juni en 6 oktober 2021. 

Is de EIC Accelerator iets voor jou? Laat je dan zeker verder begeleiden door Magali Parent van het National Contact Point Flanders (NCP Flanders).

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.