Discover Global Markets: The Blue Economy

Onder president Biden is de aandacht voor een duurzaam oceaanbeleid sterk toegenomen. De Amerikaanse regering zet dan ook sterk in op offshore hernieuwbare energie, duurzame aquacultuur, kustherstel en internationale verbintenissen.
Nieuws
24 juni 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Van 20 tot en met 22 september organiseert het United States Department of Commerce het matchmakingsevent Discover Global Markets: The Blue Economy. Dit event vindt plaats in Providence, Rhode island, in de onmiddellijke omgeving van het eerste offshore windmolenpark in de VS.

Tijdens dit exclusief 3-daags event kan je contacten leggen met lokale Amerikaanse bedrijven in de blauwe economie en de basis leggen voor de (verdere) uitrol van jouw activiteiten in de VS. De focus ligt op duurzame energie, haventechnologie en -diensten, commerciële mariene sectoren, onderwaterrobotica, en oceaantechnologie.

Meerwaarde

Dit event is voor verschillende Belgische bedrijven en andere organisaties interessant:

  • Grote bedrijven actief in offshore wind kunnen er contacten leggen met lokale Amerikaanse bedrijven om hun database met toeleveranciers in de VS uit te breiden;
  • Kleine bedrijven kunnen lokale partners zoeken om allianties te sluiten om de Amerikaanse markt te betreden;
  • Havens kunnen contacten leggen met innovatieve kmo’s die interesse hebben om in Europa activiteiten op te starten (cf. Plug Power Inc. in Antwerpen); en
  • Onderzoeksinstellingen kunnen de banden aanhalen met Amerikaanse tegenhangers. 
island wind farm
Block Island Wind Farm

Praktisch

Dit exclusieve driedaagse gebeuren is gratis voor alle Belgische bedrijven en organisaties in de blauwe economie.

Eventuele reis- en verblijfskosten voor dit event zijn niettemin voor eigen rekening. Snelle beslissers maken wel kans op een gratis hotelovernachting.

Wil je graag meer info rond  dit event of zit je nog met vragen? Neem contact op met Miet Verhamme.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.