Enquête duurzaamheid en energie-efficiëntie in havens

Ben je als bedrijf, organisatie of overheid actief in of bezig rond de haven? Dan nodigen we je hartelijk uit om deel te nemen aan een Europese enquête inzake duurzaamheid en energie-efficiëntie in havens binnen het kader van het PECS-project.
Nieuws
30 maart 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Havens spelen een heel belangrijke rol binnen de Vlaamse en Belgische economie, maar hebben niet echt een groen imago. Toch worden er heel wat investeringen gedaan om de milieuprestaties te verbeteren.

Een van de grootste uitdagen voor het Interreg 2 Zeeën-gebied is erin slagen de koolstofuitstoot te verminderen door koolstofarme technologieën te introduceren. Het PECS-project speelt hierop in en richt zich daarbij specifiek op kleine en middengrote havens.

Het project nadert ondertussen zijn eindfase. De projectpartners willen daarom graag een beter beeld krijgen van de huidige kennis en inspanningen op het vlak van duurzaamheid en energie-ëfficientie in (jacht)havens, en te weten komen welke impact het project daarop gehad heeft. 

Binnen die context nodigen de partners alle bedrijven, organisaties en overheden die in (jacht)havens actief zijn of bij hun werking betrokken zijn hartelijk uit om een enquête rond dit thema in te vullen. Deelnemen kan nog tot eind april 2021.

PECS (Ports Energy & Carbon Savings)

Achtergrond

PECS (Ports Energy & Carbon Savings) is een Interreg 2 Seas-project dat bedrijven, organisaties en overheden uit verschillende Europese landen samenbrengt om de energie-ëfficiëntie van (jacht)havens te verhogen op een kostenbesparende manier door gebruik te maken van hernieuwbare technologie.

De partners in het project zijn: 

pecs leden logos

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.