Enquête rond het gebruik van mariene gegevens

Mariene gegevens zijn niet alleen belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor monitoring van het mariene milieu, de organisatie van economische activiteiten zoals de visserij en offshore energieproductie, en de uitvoering van (inter)nationale protocollen, overeenkomsten en beleidslijnen.
Nieuws
21 september 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) werkt samen met mariene datacentra in Vlaanderen en de relevante departementen van de Vlaamse overheid om inzicht te verwerven in het gebruik van mariene data die openbaar beschikbaar worden gemaakt via gespecialiseerde databanken. 

Met dat doel voor ogen heeft men een enquête gelanceerd die betrekking heeft op het gebruik van alle mariene openbare databanken in Vlaanderen. Deze enquête is gericht op iedereen die een beroep doet op mariene gegevens die via Vlaamse datacentra toegankelijk zijn. We nodigen je graag uit hieraan deel te nemen.

Neem nu deel aan de enquête.

In Vlaanderen zijn er heel wat organisaties die allerlei gegevens over de zee verzamelen en publiek ter beschikking stellen. Enkele belangrijke voorbeelden daarvan vind je hieronder:

Overzicht Vlaamse mariene datacentra

bathy
Bahymetrische survey data

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.