€ 100 miljoen voor kleinschalige cleantech-initiatieven

Heb je een vernieuwend project op het gebied van schone technologie voor ogen en liggen de geschatte investeringsuitgaven voor dit project tussen 2,5 en 7,5 miljoen euro? Dan kom je in aanmerking voor ondersteuning van de Europese Commissie via het Europese innovatiefonds. Je hebt nog tot en met 31 augustus de tijd om je project in te dienen.
Nieuws
14 april 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Het ETS-innovatiefonds is een van 's werelds grootste financieringsprogramma's voor innovatieve koolstofarme technologieën. Op 31 maart 2022 lanceerde dit fonds zijn tweede projectoproep voor kleinschalige projecten. De Europese Commissie stelde hiervoor een budget van € 100 miljoen beschikbaar.

Voorwaarden

  • Het moet gaan om een project op vlak van hernieuwbare energie, energie-intensieve industrieën, energieopslag en/of koolstofafvang, -gebruik en -opslag.
  • De investeringsuitgaven moeten tussen 2,5 en 7,5 miljoen euro liggen.
  • De subsidie bedraagt maximaal 60% van de kapitaaluitgaven.
  • De deadline voor het indienen van projecten is 31 augustus 2022
innovation fund illustration

Infosessie

Op woensdag 27 april (14u00-15u00) organiseren VEKA en VLAIO een webinar om Vlaamse stakeholders te informeren over de oproep voor kleinschalige projecten van het EU-innovatiefonds. Marc Vanderhaegen (CINEA) komt de nieuwe oproep presenteren, waarna VEKA en VLAIO de Vlaamse dienstverlening zullen duiden.

Wil je graag meer te weten komen over deze projectoproep van het Innovatiefonds? Schrijf je in voor dit gratis webinar. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.