Expo rond de blauwe economie in Technopolis

In Zeekracht: duik mee in de toekomst, een gloednieuwe expo in Technopolis, maak je op een interactieve manier kennis met de uiteenlopende mogelijkheden van de zee en zie je hoe de haven van de toekomst eruit zal zien.
Nieuws
07 juli 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De expo vertelt een bijzonder toekomstverhaal waarin wetenschap en innovatie de kracht van de zee optimaal benutten en haar tegelijk beschermen. Daarbij staan diverse aspecten van de blauwe economie centraal, zoals aquacultuur, hernieuwbare energie, kustbescherming en scheepvaart.

Technopolis maakt hierbij voor het eerst gebruik van een immersieve digitale ruimte om bezoekers als het ware onder te dompelen in een virtuele wereld. Via projecties en interactieve vloeren en wanden krijg je het gevoel dat je op de bodem van de zee rondwandelt en de vissen rondom je voeten zwemmen. 

Ook heel wat huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen komen tijdens de expo ruimschoots aan bod, zoals drijvende zonnepalen, onderwaterboerderijen, windmolens en bubbelgordijnen die bruinvissen beschermen tegen onderwaterlawaai.

Wil je graag een goede eerste indruk krijgen van de blauwe economie? Dan mag je deze tentoonstelling niet missen!

Zeekracht is de eerste expo in Technopolis waar je als het ware binnenwandelt in de toekomst en met eigen ogen kan zien en ervaren hoe we met wetenschap en innovatie die toekomst duurzamer kunnen maken. We hopen dat we heel wat kinderen en jongeren zullen inspireren om later bij te dragen aan onze blauwe economie. Zeg nu zelf, welke beroepen spreken nog meer tot de verbeelding dan zeebioloog, windmolenontwerper of zeewierboer? Wat ze ook kiezen later, onze boodschap is klaarhelder: de beste stuurlui voor onze toekomst staan niet allemaal aan wal. Iedereen kan én mag meewerken aan een betere wereld. Zeekracht sluit dan ook mooi aan bij het ambitieuze project De Blauwe Cluster

Stephane Berghmans Algemeen Directeur van Technopolis

Stephane Berghmans

Algemeen Directeur van Technopolis
Promofilmpje van de expo

Praktisch

De expo 'Zeekracht: duik in de toekomst' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zal normaal gezien nog een jaar lang lopen.

Interesse? Je vindt de expo op het volgende adres: 

Technopolis, Technologielaan 1, 2800 Mechelen

Achtergrondinformatie

De Blauwe Cluster heeft samen met onderstaande leden en partners meegewerkt aan de realisatie van deze boeiende expo:

DEME; Jan De Nul Group; Port of Antwerp; Universiteit Gent; en VLIZ

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.