Financiële ondersteuning voor projecten rond zeewier

Heb je een idee voor een innovatief project dat de de groei van de zeewiersector kan versnellen? Meld je dan aan voor de nieuwe Call For Proposals van de Global Seaweed Coalition en sleep financiële ondersteuning in de wacht voor jouw project.
Nieuws
17 november 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De Global Seaweed Coalition (GSC) heeft onlangs een nieuwe projectoproep voor 2023 en 2024 gelanceerd. Via deze call wil de organisatie sectoropbouwende projecten financieren om de groei van de zeewierindustrie te versnellen. 

Uit alle tijdig ontvangen inzendingen zullen 8 à 10 projecten geselecteerd worden. Het steunbedrag bedraagt maximaal € 50.000 per project. 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning vanuit de Global Seaweed Coalition, moet een project verband houden met de teelt, verwerking en/of ontwikkeling van nieuwe producten. Bovendien moet een project bijdragen aan de verbetering van de veiligheid van de globale zeewiersector voor de consument, het milieu en/of op operationeel vlak. 

Beoogde resultaten:

  • Betere internationale normen en regels voor veilig gebruik en productie;
  • Betere bewustmaking en voorlichting van het algemene publiek;
  • Meer investeringen in schaalbare productie-initiatieven;
  • Nauwere samenwerking tussen fabrikanten, toezichthouders en de academische wereld;
  • Opstellen van zelfvoorzienende programma's
Zeewier

Praktisch

Wil je graag gebruik maken van dit unieke aanbod van de Global Seaweed Coalition? Dien jouw projectvoorstel in. Je hebt hiervoor nog tot en met 20 januari de tijd.

Zit je nog met bepaalde vragen in verband met deze projectoproep? Neem dan zeker eens contact op met onze aquacultuurexpert Sofie Van Den Hende.

Achtergrond

De Global Seaweed Coalition is een internationale organisatie die inzet op een veilige en duurzame groeiende zeewierindustrie, en een gemeenschappelijke visie en doelstellingen formuleert om de gefragmenteerde markt te verenigen. 

Doel is daarbij om de krachten van alle actoren in de sector te bundelen om enerzijds het volledige potentieel van de zeewierindustrie te realiseren en anderzijds te garanderen dat de sector veilig is voor consumenten, werknemers en het milieu.

De Blauwe Cluster is lid van de Global Seaweed Coalition.

Global Seaweed Coalition

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.