Ga aan de slag met de kweek van microalgen
Wist je dat microalgen naast een hoge concentratie eiwitten ook heel wat andere interessante nutriënten bevatten, gaande van essentiële vetzuren tot mineralen en antioxidanten? De teelt van microalgen opent dan ook heel wat perspectieven om bepaalde uitdagingen op het vlak van voedselzekerheid, milieu-impact en volksgezondheid aan te gaan.
Om beginnende telers een duwtje in de rug te geven, hebben de partners in het MAESTRO-project een handleiding voor de teelt van microalgen gelanceerd. Deze handleiding maakt je wegwijs in de wonderbaarlijke wereld van microalgen. Zowel de basisprincipes als de praktische aspecten van de microalgenteelt komen uitvoerig aan bod.
Wil je hier graag meer over weten? Download de handleiding.
Over MAESTRO
Het MAESTRO-project onderzoekt hoe microalgen kunnen ingezet worden als alternatieve eiwitbron. Hetdoel is twee volledige en circulaire algenketens uit te bouwen en zo de reeds bestaande kennis op grote schaal toe te passen. Het project kadert binnen de doelstelling van de Vlaamse Eiwitstrategie 2021-2030 om meer in te zetten op “nieuwe” eiwitten.
Het project is een initiatief van AgrAqua, Heirbaut aLgriculture, Rijtak, Proviron, Bodec, Proefbedrijf pluimveehouderij, Thomas More – onderzoeksgroep Radius, Bond Beter Leefmilieu en United Experts Group.