Geslaagde 1e editie van het Blauw Innovatiedorp

Van 1 tot 4 juni vond Oostende voor Anker plaats. Dit jaar kon je voor het eerst een bezoekje brengen aan het Blauw Innovatiedorp. Daar kon je meer te weten komen over vernieuwende projecten, diensten en producten in de blauwe economie.
Nieuws
07 juni 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De zee blijft een belangrijke rol spelen in de Vlaamse economie. Naast visserij zijn er ook heel wat andere economische activiteiten die verband houden met de zee. Om dit duidelijk te maken aan het grote publiek, organiseerde De Blauwe Cluster dit jaar voor het eerst het Blauw Innovatiedorp tijdens Oostende voor Anker.

In het innovatiedorp informeerden onze leden en partners de bezoekers over de huidige innovaties binnen verschillende domeinen op en rond de Noordzee. Kustbescherming, zeevoeding, scheepvaart, hernieuwbare energie, mariene biotechnologie,... zijn maar enkele van de domeinen die daarbij aan bod kwamen 

Bezoekers konden kennis maken met de ontwikkelingen rond de mosselen van de zeeboerderij, maar ook het nieuwe Prinses Elisabeth-eiland voor hernieuwbare energie werd in een maquette voorgesteld. In het dorp waren ook diverse activiteiten voor jongeren. Dat was een bewuste keuze, want onze jeugd is de toekomst van de blauwe economie.

Gespreid over de vier dagen van het event kwamen heel wat bezoekers langs in het blauw innovatiedorp om meer te weten te komen over de activiteiten van onze leden en partners. We willen graag iedereen bedanken die een bijdrage aan deze realisatie geleverd heeft, en kijken al uit naar de tweede editie volgend jaar.

Tijdens Oostende voor Anker vierde De Blauwe Cluster ook haar vijfde verjaardag, en hoe: het was namelijk meteen ook de eerste dag van onze nieuwe CEO, Piet Opstaele. De geplande boottocht viel in het water, maar dat kon de pret niet bederven. We hebben er een fantastisch jubileum van gemaakt. Bedankt aan iedereen die erbij was! 

Hieronder kan je een selectie van foto's van het event vinden. 

Inhuldiging Blauw Innovatiedorp

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.