Interesse om een van onze nieuwe projecten te begeleiden?

Tijdens de zestiende projectoproep van De Blauwe Cluster werden negen cSBO-voorstellen ingediend. Vijf daarvan mogen verder uitgewerkt worden. De partners in deze projecten zijn nu op zoek naar bedrijven om de gebruikersgroep verder uit te bouwen.
Nieuws
27 maart 2024
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De gebruikersgroep helpt het project te sturen en levert input om te komen tot resultaten die omgezet kunnen worden in een bedrijfstraject. De gebruikersgroep staat open voor bedrijven die binnen of buiten Vlaanderen gevestigd zijn, en relevante expertise hebben voor het project.

Hieronder vind je een overzicht van de vijf cSBO-voorstellen die verder uitgewerkt mogen worden. Heb je interesse om deel uit te maken van de gebruikersgroep van een van deze projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Je vindt alle nodige informatie hieronder.

Overzicht nieuwe projecten

Valorisatie van tunicaten als bron voor bio-actieve stoffen

Volledige titel:

Valorisatie van tunicaten als hernieuwbare bron voor bio-actieve stoffen en hoogwaardige materialen

Korte omschrijving:

Valorisatie van tunicaten (zakpijpen), inclusief kweek en oogst, waarbij productie van nanocellulose-gebaseerde polymeren en identificatie van bio-actieve stoffen voor farmaceutische, voedings-, en non-food-toepassingen centraal staat.

Trefwoorden:

Tunicaten, Biotechnologie, Bio-actieve stoffen, Aquacultuur, Nanocellulose

Meer info over dit project

Impact van PITting op koolstof staalstructuren

Volledige titel:

Mechanismes en impact van PITting op koolstofstaalstructuren in een maritieme omgeving

Korte omschrijving:

Kwantificeren van lokale corrosie op koolstofstaal als input voor het (her)beoordelen van de vermoeiingslevensduur van offshore structuren.

Trefwoorden:

Corrosie, levensduur, putcorrosie, monitoren 

Meer info over dit project

Wind on Waves for Floating Offshore Wind

Volledige titel:

Wind on Waves for Floating Offshore Wind 

Korte omschrijving:

Onderzoek naar aero-hydrodynamische koppeling voor drijvende windmolens, met focus op windgolven en operationele optimalisatie voor maximale productie.

Trefwoorden:

Floating wind, aerodynamic and hydrodynamic scale testing, Coastal Ocean Basin, Wind tunnel, numerical validation (regional-local coupling), hardware/software in the loop, COAWST, GPU

Meer info over dit project

eDNA-OPTIMA

Volledige titel:

eDNA-OPTIMA: Optimized eDNA Methods for Accurate Biodiversity Assessment 

Korte omschrijving:

eDNA-technieken bieden non-destructieve biodiversiteitsmonitoring, maar detectie kan vertekend zijn. Dit project optimaliseert methoden voor betrouwbare resultaten.

Trefwoorden:

eDNA, biodiversity, monitoring, autonomous sampling

Meer info over dit project

BIOCOAST

Volledige titel:

BIOCOAST - Coupling coastal protection and ecosystem functionality to biodiversity restoration: developing food web modeling tools for a newly established mangrove island

Korte omschrijving:

Het project heeft tot doel een holistische benadering van mangroveherstel te bieden, waarbij de nadruk wordt gelegd op ecologische integriteit en duurzame kustveerkracht. Deze benadering wordt onderzocht in een mangrove-ecosysteem maar is ook toepasbaar in andere nieuwe kustecosystemen zoals windmolenparken, aquacultuurinstallaties, kustbescherming en artificiĆ«le riffen 

Trefwoorden:

Habitatherstel, kustbescherming, biodiversiteit, indicatorsoort, ecosysteem functioneren, energieflow in kustvoedselwebben, mariene invertebraten 

Meer info over dit project

Projectoproep

Contact

Heb je nog bepaalde algemene vragen over deelname aan een begeleidingsgroep, of heb je zelf een idee voor een project? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.