Marc Nuytemans wordt nieuwe CEO van De Blauwe Cluster

Na een grondige selectieprocedure heeft de Raad van Bestuur van De Blauwe Cluster vzw Marc Nuytemans aangesteld als nieuwe CEO. Hij zal Caroline Ven opvolgen op 1 oktober 2020.
Nieuws
03 augustus 2020
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Voorgeschiedenis

De 59-jarige kapitein ter lange omvaart keert hiermee terug naar vertrouwd terrein. Hij leidde immers van 2000 tot 2009 de Belgische Redersvereniging waar hij de architect was van de heropleving van de Belgische vloot.

Daarna was hij CEO van Exmar Shipmanagement NV en lid van het directiecomité van EXMAR NV waar hij een ruime internationale ervaring opdeed en de activiteiten van Exmar Shipmanagement gevoelig uitbreidde over verschillende marktsegmenten.

In Juli 2019 verliet hij Exmar om zijn loopbaan een andere wending te geven. Het afgelopen jaar verleende hij strategisch advies aan een Amerikaans bedrijf dat marktleider is in innovatieve energieoplossingen (LNG).

Aanstelling

Jos Smits, Voorzitter van De Blauwe Cluster, drukt zijn tevredenheid uit over de benoeming: “De Raad van Bestuur meent dat zij de juiste kandidaat gevonden heeft om De Blauwe Cluster verder te laten groeien op het huidige elan".

"We zijn ervan overtuigd dat Marc Nuytemans met zijn ervaring in beleid en ondernemerschap op lokaal en internationaal gebied over de juiste skills beschikt. Hij is daarenboven een echte teamspeler met een warm hart voor zijn collega’s.”

Marc Nuytemans

Visie

Marc Nuytemans vult aan: “De blauwe economie heeft een enorm potentieel om duurzame oplossingen te creëren voor uitdagingen zoals klimaatverandering en voedselvoorziening vooral als we stakeholders uit verschillende disciplines samenbrengen."

"De Blauwe Cluster speelt als innovatienetwerk voor de blauwe economie een cruciale rol om grote en kleine bedrijven met kennisinstellingen en overheden te verbinden zodat innovaties ontwikkeld in Vlaanderen en getest in de Belgische Noordzee op wereldvlak kunnen pionieren."

"Onder het leiderschap van mijn voorganger, Caroline Ven, is De Blauwe Cluster uitgebouwd tot een daadkrachtige organisatie met een sterk en flexibel team. Ik kijk er naar uit om samen met Ann Overmeire, COO, en het team van 10 collega’s, het werk van Caroline verder te zetten.”

De Blauwe Cluster is een samenwerkingsverband van meer dan 180 bedrijven, wetenschappelijke centra en overheden dat zich toelegt op de ontwikkeling en bevordering van nieuwe, vernieuwende economische activiteiten op zee. De Blauwe Cluster werd in maart 2018 door de Vlaamse overheid erkend als speerpuntcluster.

Meer weten?

Voor meer info over de aanstelling van Marc Nuytemans of De Blauwe Cluster in het algemeen kan je terecht bij Jos Smits, voorzitter van De Blauwe Cluster vzw.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.