Marktconsultatie drijvend afval in jachthavens

Wist je dat het naar schatting ongeveer 450 jaar duurt voordat een plastic flesje afbreekt in zee? Het is dan ook erg belangrijk om het afvalprobleem aan de bron aan te pakken zodat er zo weinig mogelijk afval in de zee terechtkomt.
Nieuws
08 september 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Afval komt op heel verschillende manieren in de zee terecht. Een van die manieren is via jachthavens langs de kust. Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust wil daar iets aan doen via het project “Innovatief organiseren van het opvangen en verwijderen van drijvend vuil in de jachthavens langs de kust”.

In de voorbereidende fase van het project wil het Agentschap private ondernemingen ertoe aanzetten om na te denken over mogelijke originele oplossingen voor dit probleem. Hiervoor organiseert men een marktconsultatie onder begeleiding van Addestino Innovation Management.

Ben je een baanbrekend bedrijf dat inzet op autonome en continue systemen om afval in jachthavens te verwijderen? Grijp dan deze kans, laat je stem horen en draag een steentje bij aan een properdere Noordzeekust.

fles in water zwerfvuil

Praktisch

De marktconsultatie vindt online plaats op dinsdag 28 september 2021 van 14u tot 17u. De voertaal van de consultatie is Engels

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Dat kan nog tot en met vrijdag 24 september.

De resultaten zullen achteraf via de website openbaar gemaakt worden.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.