Nabeschouwing infosessie achtste projectoproep

Sinds 12 maart staat de achtste projectoproep van De Blauwe Cluster open. Naar aanleiding hiervan organiseerden we op 10 maart een online infosessie voor bedrijven en andere organisaties die mogelijk interesse hebben om een projectvoorstel in te dienen. Een 50-tal deelnemers tekende present.
Nieuws
23 maart 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Tijdens de infosessie gaven we toelichting bij de verschillende types projecten die voor financiële ondersteuning in aanmerking komen en de criteria waaraan voorstellen moeten voldoen. Daarnaast kwamen ook de verschillende stappen in de procedure aan bod en kreeg je te horen hoe onze innovatiemanagers je hierbij kunnen helpen.

Daarna konden de meer dan 50 deelnemers luisteren naar een boeiende getuigenis van Niko Fierens, managing director van Multi Engineering, die zijn ervaringen met het indienen van projecten bij De Blauwe Cluster kwam toelichten. In navolging van de infosessie zullen 13 projectideeën bilateraal besproken worden met de innovatiemanagers.  

Kon je er niet bij zijn? Herbekijk de infosessie.

call 8 wegwijzer

Nieuwigheden

Op de infosessie waren enkele nieuwigheden te melden. Recent heeft VLAIO de haalbaarheidsstudie als nieuw instrument voor de clusters in het leven geroepen. Hiermee kunnen bedrijven aan interessante steuncondities de haalbaarheid van een belangrijk en ambitieus steunbaar innovatief natraject experimenteel analyseren.

Voor cSBO-projecten zal in de toekomst strenger worden toegezien op de basiskenmerken inzake hoogdringendheid, vraaggedreven karakter en samenwerking met de bedrijven. Typisch zijn dit kortlopende projecten van circa 2 jaar met een budget van circa € 1 mio.

Buitenlandse partners

Uit het publiek kwam de vraag of buitenlandse organisaties als partner of onderaannemer mogen deelnemen aan projecten die door VLAIO gefinancierd worden. Het antwoord daarop is ja, maar die organisaties kunnen hiervoor wel nooit rechtstreeks subsidies vanuit Vlaanderen krijgen. Financiële ondersteuning is eventueel wel mogelijk via Europese subsidieprogramma’s zoals ERANET.  

Indien een buitenlandse organisatie binnen een project in onderaanneming voor een Vlaamse partij optreedt, dan kan laatstgenoemde daarvoor financiële ondersteuning inroepen op voorwaarde dat maximum 50% van die ondersteuning betrekking heeft op activiteiten buiten Vlaanderen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.