Nieuw opleidingscentrum voor de blauwe economie

Op donderdag 14 september opende het gloednieuwe Training Lab Blue Energy ‘The Reef’ de deuren in Oostende. Toekomstige en bestaande werknemers in de blauwe economie kunnen hier terecht om allerlei relevante vaardigheden op te doen.
Nieuws
18 september 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De blauwe economie en de offshore wind-sector zijn constant in beweging en blijven evolueren. Het aantal beschikbare opleidingen die hierop inspelen is relatief beperkt. Dat maakt het er voor bedrijven niet gemakkelijker op om medewerkers met de juiste vaardigheden en kwalificaties te vinden. 

Om hier iets aan te doen, besloot de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen om te investeren in een nieuw opleidingscentrum dat resoluut de kaart trekt van virtual reality en andere immersieve technologieën. Levensechte simulaties maken het daarbij mogelijk om nieuwe vaardigheden in een realistische omgeving aan te leren. 

Doelpubliek

Universiteit Gent, Hogeschool VIVES, Howest en Syntra West nemen de exploitatie van het training lab op zich. Deze unieke samenwerking garandeert dat het opleidingscentrum voor een breed publiek en een brede waaier aan opleidingen gebruikt zal worden. 

Ook bedrijven en andere kennisinstellingen kunnen het lab huren om er opleidingen te geven aan hun personeel of klanten. Heb je interesse om gebruik te maken van deze unieke infrastructuur? Neem dan contact op met Ruth Teerlynck (Syntra West). 

Alle beelden © POM West-Vlaanderen

UPSKILL

De oprichting van dit nieuwe opleidingscentrum kadert binnen het Europese project UPSKILL. Via dit project investeren POM West-Vlaanderen en VDAB samen 8 miljoen euro in hoogtechnologisch opleidingsmateriaal op verschillende locaties in de provincie West-Vlaanderen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.