Nieuwe strategische visie voor aquacultuur in de EU

Aquacultuur is goed voor ongeveer een kwart van alle in Europa geconsumeerde zeevoedselproducten. Niettemin wordt er slechts 10% van wat er aan zeevoedsel in de Europese Unie geconsumeerd wordt ook effectief in de EU geproduceerd. Er is dus met andere woorden nog een aanzienlijke groeimarge.
Nieuws
03 februari 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

In de periode 2021-2027 zal het Europees Fonds voor Maritieme Zaken, Visserij en Aquacultuur een bedrag van 5,7 miljard euro toewijzen aan het beheer van de visserij, de aquacultuur en de vissersvloten in de Europese Unie. Binnen dat kader heeft het Directoraat-Generaal Maritieme Zaken en Visserij van de Europese Commissie een nieuwe strategische visie voor duurzame aquacultuurproductie en -consumptie in de Europese Unie opgesteld.

In het document wordt er dieper ingegaan op het nut en belang van aquacultuur, worden een aantal belangrijke regels voor aquacultuurproducenten opgesomd en krijg je een beeld van de ambities van de Europese Unie op het vlak van aquacultuur. Daarbij wordt er ook verwezen naar de strategische richtsnoeren voor een duurzame en competitieve Europese aquacultuur, die eerder dit jaar gepubliceerd werden.

blue farmingillustration infographic

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.