Nieuwe versie van brochure over blauwe innovatie

De blauwe economie leeft in Vlaanderen! Denk maar aan drijvende zonnepanelen voor de Belgische kust, het energie-eiland en echte Belgische mosselen. Ontdek het belang van de blauwe economie en de rol die innovatie daarin speelt in deze geactualiseerde publicatie.
Nieuws
08 september 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

2021 was het startjaar van het door de Verenigde Naties uitgeroepen Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling (UNDOSS: 2021-2030). Ter gelegenheid hiervan lanceerden het VLIZ, De Blauwe Cluster en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid de brochure 'Gearing up our blue knowledge - Tackling ocean challenges in the UN Decade of Ocean Science' .

De blauwe economie is echter voortdurend in beweging, en sinds 2021 is er heel wat veranderd in Vlaanderen. De tijd was dan ook meer dan rijp om een geactualiseerde versie van de brochure uit te brengen.

Nieuwe onderwerpen

In de nieuwe versie van de brochure werden een aantal correcties en updates uitgevoerd. Daarnaast komen onder andere volgende onderwerpen voor het eerst of in uitgebreidere vorm aan bod:

  • Blue Economy Science Summit (BESS); 
  • Prinses Elisabeth-eiland;
  • Zonnepanelen op zee

We wensen iedereen veel leesplezier met de nieuwe brochure!

marien ruimtelijk plan
Kaart van het Marien Ruimtelijk Plan

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.