Offertevraag veiligheid rond windmolenparken

De Noordzee biedt in toenemende mate plaats aan infrastructuur die cruciaal is voor onder andere onze energievoorziening. Dat brengt bepaalde risico's met zich mee. De overheid wil daarom een studie laten uitvoeren om de veiligheid voor de scheepvaart te verhogen.
Nieuws
25 juli 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

In 2022 is er tijdens een storm een chemicaliĆ«ntanker in een windmolenpark terechtgekomen. Een botsing met een windmolen kon maar net vermeden worden. Een dergelijk incident zou een grote impact gehad hebben op de veiligheid en het milieu. 

De federale overheid wil daarom laten onderzoeken welke maatregelen er mogelijk zijn om in uitzonderlijke weersomstandigheden de veiligheid voor de scheepvaart te verhogen rond bestaande en toekomstige infrastructuur in de Belgische Noordzee. 

Omschrijving van de studie

Het onderzoek zal volgende taken omvatten: 

  • De schepen identificeren die in moeilijkheden kunnen komen bij uitzonderlijke weersomstandigheden in de Belgische Noordzee; 
  • Adviezen formuleren en aanbevolen maatregelen opstellen voor schepen die in een dergelijke situatie effectief in de problemen komen; 
  • Nagaan welke maatregelen er in het buitenland bekeken werden en toegepast worden. 
Storm op zee schip

Praktisch

Alle opdrachtdocumenten (bestek en offerteformulier) zijn terug te vinden bij de aankondiging van de opdracht op de Public Procurement-website. Het referentienummer van de opdracht is FOD VVVL-DGEM/MM/SA/23019-F02. 

De offertes moeten voor 30/08/2023 om 14 uur ingediend worden via de e-tendering-website. Offertes ingediend via e-mail worden niet aanvaard. De kennisgeving van de opdracht kan worden gevonden onder BDA-nummer 2023-527960.

We wensen alle indieners veel succes!

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.