Een zomerse avond gezellig doorbrengen samen met andere actoren in de blauwe economie: dat was het uitgangspunt van de eerste Blue Night van De Blauwe Cluster. Ruim 130 leden, partners en stakeholders waren erbij en zagen dat het goed was.

Op vrijdag 26 augustus was Kapelle-op-den-Bos de place to be voor alle actoren in de Vlaamse blauwe economie. Vanaf 17u00 verwelkomde De Blauwe Cluster haar leden, partners en stakeholders aan boord van de OceanDiva Original voor een ongedwongen avond met live muziek, lekker eten en leuke ontmoetingen.

Jammer genoeg gooiden de files in Antwerpen en Brussel wat roet in het eten, maar uiteindelijk slaagde het merendeel van de genodigden er toch in om zich een weg te banen naar Kapelle-op-den-Bos. Bij aankomst konden de gasten dan verdiend genieten van een lekker glaasje bubbels op het top deck van het schip.

Daarna daalden de genodigden af naar het ruim van het schip, waar Marc Nuytemans, CEO van De Blauwe Cluster, het woord nam. In zijn toespraak wees hij op het groeipotentieel van de blauwe economie, waarbij onze bedrijven die groei vooral in het buitenland zullen realiseren met de kennis die we hier opbouwen.

Vervolgens werden enkele aanwezigen in de bloemetjes gezet voor hun inzet voor de blauwe economie. Het ging meer bepaald om Jozef Gijselen (VLAIO); Noémie Wouters (Bluebridge); Jef Monballieu (Jan De Nul); Bert Groenendaal (Bert Groenendaal Consultancy); Koen Geirnaert (dotOcean); en Céline Mortier (Bogerd Martin). 

Ten slotte werd er even teruggeblikt op de winnaars van de Blue Innovation Awards 2021, en werd een oproep voor de Blue Innovation Awards 2022 gelanceerd. Deze awards zijn geven erkenning aan innovatieve projecten, producten en diensten in de duurzame blauwe economie. 

Na dit officiële gedeelte stond een eerste optreden van The Jacquelines gepland. Begeleid door hun swingende band brachten deze drie pittige dames een gevarieerd repertoire aan zelf geschreven swingnummers. Tijdens het optreden werden ook de trossen losgegooid en zette de OceanDiva Original koers in de richting van Brussel.

Later op de avond vond er ook een tweede optreden van The Jacquelines plaats. Voor het gemak hebben we de foto's van dit tweede optreden gebundeld met die van het eerste optreden. Op die manier krijg je een goed beeld van de fantastische sfeer die deze dames slaagden op te roepen. 

Na het eerste optreden van The Jacquelines was de tijd rijp om even culinair te genieten. Tijdens het walking dinner konden alle gasten een keuze maken uit een ruime selectie aan koude en warme gerechten. Daarbij was er ook rekening gehouden met de dieetrestricties van onze genodigden. 

Vervolgens was er een vrij moment in het programma. Het merendeel van de aanwezigen nam deze gelegenheid te baat om op het top deck bij een drankje te genieten van het mooie uitzicht over het Kanaal van Willebroek en de nabije omgeving. Al snel was iedereen gezellig aan het netwerken.

Even voordat we terug aan de kade in Kapelle-op-den-Bos arriveerden, konden alle gasten nog genieten van een dessertbuffet en een tweede optreden van The Jacquelines. Aansluitend had iedereen nog even de kans om een glas te drinken en verder contact te leggen met andere actoren in de blauwe economie.

Iets na 21 uur zat het event erop en verlieten alle genodigden de OceanDiva Original. Na dit geslaagd event is in elk geval de toon al gezet voor ons vijfjarig jubileum volgend jaar. Stay tuned ...

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.