Structureel partnerschap met Flanders Investment & Trade

De blauwe economie is een sterk groeiende sector in Vlaanderen, maar de beschikbare ruimte in de Belgische Noordzee is beperkt. We zetten dan ook in op internationalisatie om onze bedrijven de kans te bieden om te blijven groeien.
Nieuws
26 november 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De Blauwe Cluster werkt al langer samen met Flanders Investment & Trade bij het opzetten van internationale activiteiten, maar gisteren werd die samenwerking geformaliseerd in de vorm van een structurele partnerovereenkomst. Die werd ondertekend door onze CEO Marc Nuytemans, Vlaams Minister-President Jan Jambom en gedelegeerd bestuurder van FIT Claire Tillekaerts.

De nauwere samenwerking met Flanders Investment & Trade kadert binnen 'Vlaanderen versnelt', de internationaliseringsstrategie voor de Vlaamse economie die sinds 2016 door FIT wordt gecoördineerd. Van 2022 tot 2026 zal De Blauwe Cluster actief meewerken aan de uitvoering van deze strategie en Vlaamse bedrijven helpen om meer te internationaliseren.

Naast De Blauwe Cluster sloten 20 andere organisaties een gelijkaardige samenwerkingsverband met FIT. Het gaat onder andere om sectorfederaties en clusters, bilaterale kamers van koophandel, ondernemersorganisaties en incubatoren. Elk van hen spitst zich toe op essentiële thema’s voor de internationalisering van Vlaanderen. De volledige lijst vind je hieronder.

Alle structurele partners voor 2022-2026

Agoria
BCECC
BVA
BICCI
De Blauwe Cluster
DSP Valley
essenscia Vlaanderen
Fedustria
Fevia Vlaanderen
flanders.healthTech
flanders.bio
FLEGA
Flux50 
Medtech Flanders
SIM
The Beacon
UNIZO Internationaal,
VKW Limburg
VCKK
VIL
Voka.

De Blauwe Cluster kan rekenen op de steun van FIT bij de organisatie van onder andere groepszakenreizen en missies. Zo namen we samen met een aantal van onze leden in augustus deel aan het International Partnering Forum in Richmond (Virginia).

Ook in 2022 werken we met FIT samen voor diverse internationale activiteiten. Zo staat er in oktober een groepszakenreis naar Taiwan op het programma. De focus van deze missie zal liggen op offshore wind.

Meer info? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: