Terugblik op kmo-café bij EDR Antwerp Shipyard

EDR Antwerp Shipyard is de grootste scheepswerf van ons land. Het bedrijf gelooft heel sterk in duurzaamheid, en zet daar onder andere op in via de CO2-prestatieladder. We maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om er de tweede editie van ons kmo-café te organiseren.
Nieuws
30 september 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op vrijdag 23 september kwamen verschillende leden van De Blauwe Cluster bijeen op de site van EDR Antwerp Shipyard in de Antwerpse haven om elkaar beter te leren kennen in een meer informele setting. Hieronder schetsen we kort het verloop van deze bijzonder interessante dag. 

Presentatie

Na verwelkoming van de aanwezigen door Gert De Sitter, voorzitter van het kmo-comité van De Blauwe Cluster, werd het concept van het kmo-café nog eens beknopt toegelicht en stelden de aanwezigen zich even aan elkaar voor.

Vervolgens nam Philippe Trouillard, Commercial Officer bij EDR Antwerp Shipyard, het woord om met behulp van een presentatie ons een beter beeld te geven bij de werking, realisaties en ambities van het bedrijf.

Werkplaatsen

Daarna trokken we onze veiligheidskledij en helm aan voor een boeiende rondleiding van de volledige site. Daarbij brachten we in eerste instantie een bezoek aan de werkplaatsen van het bedrijf.

We kregen een gedetailleerde toelichting van de turboworkshop alsook van de werkhallen, waar we een van de grootste plasmacutters van België live aan het werk konden zien. 

Dokken

Antwerp EDR Shipyard beschikt trouwens over zowel droge als natte dokken. Wij brachten een bezoek aan dok 6, een droogdok waar op dat moment een containerschip hersteld werd.

We daalden af tot op de bodem van het dok en konden dus het schip in zijn volle glorie aanschouwen. Waarlijk een unieke belevenis!

Afsluiter

Na het bezoek aan het bedrijf vertrokken we naar Gaarkeuken 110 om dit geslaagde event in stijl af te sluiten met een hapje en een drankje. Natuurlijk was er hier ook ruim gelegenheid om nog even met elkaar te netwerken.

We willen graag nog eens EDR Antwerp Shipyard bedanken voor de hartelijke ontvangst, en we zien iedereen graag terug voor de volgende editie!

Interesse om ook eens een kmo-café bij jouw bedrijf te organiseren? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.