De Europese Commissie streeft naar een duurzame en circulaire bio-economie aangezien dit in het belang is van de samenleving, het milieu en de economie in Europa. Daarom werd in het kader van Horizon 2020 het BlueBio Cofund in het leven geroepen.

BlueBio Cofund is een Europees cofinancieringsmechanisme waar 27 partners uit 16 landen aan meewerkten. Het eigenlijke doel is om biogebaseerde producten en diensten gemakkelijker op de markt te brengen en nieuwe manieren te vinden om waarde te creëren vanuit de blauwe bio-economie.

Een tweede bijkomende projectoproep werd officieel aangekondigd op 7 juni op de website van het BlueBio Cofund. Voor deze projectoproep hebben in totaal 9 financieringsorganen uit 8 partnerlanden, waaronder België, een bedrag van 8 miljoen euro ter beschikking gesteld.

Praktisch

Voorstellen voor deze tweede bijkomende projectoproep kunnen tot en met 20 september 2021 om 13:00 uur ingediend worden.

Is je interesse gewekt maar ben je nog op zoek naar een potentiële partner? Bekijk dan zeker eens de samenwerkingstool van het BlueBio Cofund.

Wil je graag meer weten over het BlueBio Cofund of de tweede bijkomende projectoproep? Neem dan contact op met Maarten Uyttebroek (Flanders' Food).

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.