Tweede oproep voor kmo-groeisubsidie

Ben je een kmo met groeiplannen binnen het thema internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen of innovatie? Meld dan jouw projectvoorstel voor 31 augustus aan bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen en maak kans op financiële ondersteuning voor jouw project.
Nieuws
07 juli 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De kmo-groeisubsidie is bedoeld om bedrijven te ondersteunen die nieuwe markten willen verkennen of nieuwe producten op de markt willen lanceren. Projectvoorstellen komen enkel in aanmerking voor financiële ondersteuning wanneer ze aansluiten bij bepaalde belangrijke maatschappelijke thema's.

De tweede call van de kmo-groeisubsidie voor 2022 staat nu open. De relevante thema's voor deze oproep zijn: internationaliseringdigitalisering; duurzaam en circulair ondernemen; en innovatie. Past jouw project binnen deze thema's? Dan heb je nog tot 31 augustus om in te dienen.

Criteria

Alle tijdig ingediende projectvoorstellen worden beoordeeld op 4 criteria: 

1. Ambitie: heeft de aanvrager een concrete en ambitieuze visie? 

2. Transformatie: heeft dit groeitraject een impact op de huidige bedrijfsvoering en/of kritische bedrijfsprocessen?

3. Onderbouwde aanpak: heeft de onderneming een doordacht stappenplan om het groeitraject te realiseren?

4. Noodzaak aan kennis & expertise: zou de onderneming het groeitraject succesvol kunnen uitvoeren zonder het inwinnen van bepaalde kennis?

Aan projecten waarbij alle criteria als steunbaar worden geëvalueerd, wordt een score toegekend op basis van een scorerooster.

Komt deze projectoproep voor jouw bedrijf of projectvoorstel nog net even te vroeg? Geen probleem, het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) organiseert drie oproepen per jaar. Je kan de timing van de relevante oproepen hieronder vinden:

  • Oproep 1: Indienperiode 1 maart - 30 april
  • Oproep 2: Indienperiode 1 juli - 31 augustus
  • Oproep 3: indienperiode 1 november - 31 december

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.