Verdiep je in de wondere wereld van microalgen

Microalgen kunnen helpen om de vraag naar eiwitten duurzaam in te vullen. Heel wat bedrijven in Vlaanderen zijn hier al mee bezig. Op de website Vlaamse Micro Algen kan je allerlei informatie rond dit onderwerp vinden.
Nieuws
21 juni 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

In het kader van de 2de editie van de Vlaamse algenmaand werd onlangs het logo en de website van de Vlaamse Microalgen gepresenteerd. De term ‘Vlaamse Microalgen’ is één van de uitkomsten van het MAESTRO-project, een samenwerking tussen verschillende stakeholders die zich bezighouden met microalgen in Vlaanderen.

Het MAESTRO-project wil het netwerk rond microalgen in Vlaanderen activeren en het draagvlak voor microalgen bij het grote publiek vergroten. Het nieuwe logo werd als concept doorgetrokken in de website, die de rol zal opnemen als centrale hub voor behapbare en wetenschappelijke informatie rond microalgen in Vlaanderen.

Wat zijn (micro)algen precies?

Algen is een verzamelnaam voor organismen die zowel meer- als eencellig kunnen zijn en die door middel van fotosynthese CO2 kunnen omzetten in zuurstof en biomassa. Ze leven in waterige milieus.

Microalgen zijn microscopisch kleine algen die meestal eencellig zijn (al bestaan er uitzonderingen). Ze komen voor in allerlei vormen en kleuren. 

Informatiebron

Op de website vind je onder andere heel wat informatie rond:

  • het duurzame en circulaire karakter van microalgen;
  • de uiteenlopende toepassingen van microalgen;
  • nieuwsberichten en events rond microalgen;
  • bedrijven en kenniscentra die microalgen ontwikkelen; en
  • het belang van microalgen voor de Vlaamse economie.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.