Verruim je horizon met financiële steun van FIT

Flanders Investment & Trade (FIT) heeft een nieuwe open oproep voor de toewijzing van starterspakketten internationalisering gelanceerd. Deze subsidie van €9.000 is gericht op jonge kmo's met exportplannen die nog geen financiële steun van FIT ontvangen hebben.
Nieuws
02 oktober 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Ook in het huidige klimaat biedt het buitenland heel veel kansen en mogelijkheden voor ondernemers. Zowel binnen Europa als daarbuiten zijn er snel groeiende afzetmarkten die interessant zijn voor Vlaamse ondernemers. Exporteren is dan ook voor veel bedrijven een logische stap.  

Om jonge kmo's een duwtje in de rug te geven bij hun internationale ambities, lanceert Flanders Investment & Trade (FIT) opnieuw het Starterspakket Internationalisering. Maximaal 130 startende exporteurs kunnen op die manier eenmalig een subsidie van € 9.000 krijgen. 

Wat omvat het starterspakket

  • Eenmalige forfaitaire subsidie van € 9.000
  • Coaching- en begeleidingstraject van FIT

Wie komt in aanmerking

Het starterspakket is in essentie bedoeld voor jonge innovatieve bedrijven die:

  • voldoen aan de Europese definitie van een kmo;
  • een exploitatiezetel hebben in het Vlaamse Gewest; 
  • producten en/of diensten willen exporteren; en
  • nog nooit een subsidie hebben gekregen van FIT.
Wereldbol

Praktisch

Wil je van start gaan met het exporteren van je innovatieve producten of diensten? Vraag je subsidie online aan op de website van FIT. Dat is mogelijk vanaf maandag 02/10/2023 (10u00) tot en met woensdag 11/10/2023 (17u00).

Houd er rekening mee dat er maximaal 175 bedrijven een aanvraag voor het starterspakket internationalisering kunnen indienen. Wanneer het maximale aantal aanvragen bereikt is, dan zal de oproep vroegtijdig worden stopgezet. 

Indien je aanvraag goedgekeurd wordt, ontvang je de subsidie uiterlijk 60 kalenderdagen na de datum van goedkeuring. Denk er bovendien aan dat je uiterlijk 9 maanden na goedkeuring een commercieel verslag dient in te dienen. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.