Vierde oproep CrossRoads2 Sustainable Energy

Innovatieve projecten rond energie en klimaat opzetten is niet evident voor kleine en middelgrote ondernemingen. Gelukkig voorziet de EU via diverse programma's financiële middelen om dit toch mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is CrossRoads 2 Sustainable Energy.
Nieuws
10 juni 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

CrossRoads2 Sustainable Energy kadert binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en wil samenwerkingsverbanden stimuleren tussen kmo's in Vlaanderen en Zuid-Nederland. De focus ligt op innovatieprojecten rond energie die een bijdrage leveren om de uitstoot van koolstofdioxide in de grensregio te verminderen.

Op 16 juni 2021 gaat de nieuwe call van CrossRoads 2 Sustainable Energy open. Het totale subsidiebudget voor deze call is € 843.350. Daarmee kunnen een zestal projecten gesteund worden. Het subsidiepercentage bedraagt 50%, met een maximum van € 150.000 per innovatieproject.

Heb je een concreet innovatief idee voor ogen dat je graag samen met een Zuid-Nederlandse partner wil aanpakken? Dan heb je tot 30 juni om jouw voorstel in te dienen.

crossroad sustainable energy green illustration

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen, moet een project aan volgende voorwaarden voldoen:

- Minstens 1 Vlaamse kmo en minstens 1 Zuid-Nederlandse mkb'er;

- Focus op duurzame energie, energie-efficiëntie en/of hernieuwbare energie;

- Project levert een bijdrage aan de CO2-reductie in de grensstreek;

- Binnen de sectoren High tech systemen, Cleantech, Biobased en circulaire economie, Logistiek en Onderhoud.

Meer weten

Voor meer info over deze projectoproep kan je terecht op de algemene website van Crossroads2 Sustainable Energy of bij een van de projectpartners. De Vlaamse partners in dit project zijn VLAIO en Flux50.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.