VLAIO-oproep voor projecten richting TRL 8

Heb je een goed idee voor een nieuw ontwikkelingsproject met activiteiten die zich tussen ontwikkeling (TRL 4-7) en productie (TRL 8-9) bevinden? Reageer dan op de nieuwe projectoproep van VLAIO en krijg tot € 3 miljoen steun voor jouw project.
Nieuws
24 oktober 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

VLAIO heeft een nieuwe oproep gelanceerd voor ontwikkelingsprojecten met activiteiten gepositioneerd tussen “ontwikkeling” (TRL4-7) en “productie” (TRL8-9).  

Deze oproep richt zich tot projecten die evolueren richting TRL-niveau 8 en waarin beschreven wordt wat er nog dient te gebeuren alvorens de markt effectief te betreden.  

Vereisten

  • Het project moet enerzijds nog voldoende uitdagingen en risico’s bevatten en anderzijds ook volledig nieuwe inzichten genereren;  
  • Na afronding van het project zullen er nog acties nodig zijn om de ontwikkeling te commercialiseren op basis van tijdens het project verworven inzichten;
  • De looptijd van het project is maximaal 36 maanden.

Voorwaarden

  • Maximaal steunbedrag van € 3 miljoen per project (totaalbudget van € 10 miljoen);
  • Het basissteunpercentage bedraagt 25% (eventuele toeslagen blijven van kracht);
  • Elke onderneming kan maar één project binnen deze oproep indienen.  
Geld In Potten planten groeien er uit

Praktisch

De indiening van een projectvoorstel gebeurt in twee fasen:

  1. Verplichte vooraanmelding met projecttitel, beknopte projectinhoud (focus op de TRL-fase), (technische) uitdagingen en risico’s, natraject en budgetindicatie.
  2. Verplichte effectieve indiening van de projectaanvraag en alle bijlagen via het onlineportaal (de deadline hiervoor is woensdag 30 september 2024 om 12u 's middags).

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.