VUB valt opnieuw in de prijzen met Supersized 4.0

Kayacan Kestel, PhD-onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, heeft vorige week op de Deepwind Conference 2024 de Best Content Award gewonnen. In zijn presentatie kwamen de resultaten van monitoringgegevens aan bod die gemeten werden in het kader van Supersized 4.0.
Nieuws
31 januari 2024
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De EERA DeepWind 2024 Conference vond plaats van 17 tot en met 19 januari in de Noorse stad Trondheim. Ongeveer 300 wetenschappers, experts en vertegenwoordigers uit de industrie tekenden present om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie inzake offshore windenergie te bespreken.

Op het programma van de conferentie stonden diverse keynote speakers van toonaangevende experten, een paneldebat, een brede waaier aan wetenschappelijke presentaties, twee postersessies en talrijke netwerkmomenten. 

Op het einde van de conferentie werden de poster awards uitgereikt. Er werd één award uitgereikt voor beste content, en twee awards voor beste presentatie. Kayacan Kestel, PhD-onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, slaagde erin om de award voor beste content in de wacht te slepen.

In zijn paper besprak Kayacan de resultaten van monitoringgegevens die gemeten werden op de hoofdlagers van offshore windturbines in windmolenparken Norther en Northwester in kader van het project Supersized 4.0. Daarbij werd gebruik gemaakt van het nieuw ontwikkelde drivetrain CMS meetsysteem en data processing pipelines. 

 

Winnaars DeepWind Conference 2024 Supersized
Alle winnaars van de DeepWind Conference 2024

Over de EERA DeepWind Conference

EERA DeepWind is een internationaal evenement dat tot doel heeft om het beste lopende onderzoek en de beste innovaties met betrekking tot offshore windparken in de diepzee in de kijker te zetten. 

De conferentie vindt jaarlijks in januari plaats in de Noorse stad Trondheim. Het programma omvat plenaire en paralelle sessies rond specifieke wetenschappelijke en technologische thema's. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.