Wie wordt de nieuwe CEO van De Blauwe Cluster?

Onze huidige CEO, Marc Nuytemans, neemt binnenkort afscheid van De Blauwe Cluster om een nieuwe internationale uitdaging aan te gaan. We zijn dan ook op zoek naar een nieuwe CEO. Is deze functie iets voor jou of ken je de geknipte persoon voor deze boeiende functie? Lees dan vooral verder.
Nieuws
14 maart 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Taakomschrijving

Als CEO van De Blauwe Cluster kom je aan het hoofd van een kleine maar fijne organisatie die sterk inzet op de ontwikkeling van de duurzame blauwe economie in Vlaanderen en daarbuiten. Binnen dit kader faciliteren we innovatieve projecten en organiseren we diverse activiteiten voor onze meer dan 150 leden en partners.

Jouw taak als CEO bestaat erin om sturend, ondersteunend en dikwijls remediërend en bemiddelend op te treden. Je waarborgt de relatie met onze leden en onderhoudt contacten met diverse overheden en administraties. Je netwerkt daarbij met gelijkaardige actoren en zoekt met hen naar nuttige samenwerkingen (nationaal en internationaal). 

Profiel

Hieronder vind je enkele belangrijke eigenschappen waar je als CEO van De Blauwe Cluster aan moet voldoen:

  • Integratieve strategische capaciteiten (inclusieve strategievorming) 
  • Leidinggevende vaardigheden (incl. creativiteit/innovatie, analyse en synthese)
  • Communicatie- en onderhandelingsvaardigheden (PR en vertegenwoordiging) 
  • Kennis van innovatie en economisch beleid (regionaal en clustergeoriënteerd) 
  • Maturiteit, zelfcontrole/vertrouwen en openheid voor diversiteit
  • In staat om te werken zonder groot ego
  • Aandacht voor opportuniteiten

De procedure voor de aanstelling van onze nieuwe CEO ligt in handen van het selectiebureau Altior. Voor een gedetailleerde taakomschrijving kan je terecht bij An Poelman

Procedure

De sollicitaties worden eind maart afgesloten. Begin april zal het selectiekantoor Altior alle indieningen nauwkeurig bestuderen en op basis daarvan zullen verdere gesprekken ingepland worden.

Heb je de smaak te pakken en wil je je kandidaat stellen? Of zit je nog met bepaalde vragen? Neem contact op met An Poelman

We wensen alle kandidaten heel veel succes! 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.