Wind Energy Technology Summit 2022 komt eraan

Windenergie speelt een essentiële rol in de energietransitie en is cruciaal voor de Europese Green Deal. België is momenteel een van de leidinggevende spelers op het vlak van offshore wind. Maar wat brengt de toekomst? Ontdek het tijdens een inspirerende masterclass en 2 thematische events.
Nieuws
17 mei 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar organiseert SIRRIS voor de tweede keer de Wind Energy Technology Summit. Dit jaar ligt de focus op het belang van technologische innovatie om op een kostenefficiënte en duurzame wijze de ambities van de federale regering op het vlak van windenergie te realiseren.

Drie centrale thema's komen daarbij aan bod: de ontwikkeling van de Prinses Elisabethzone, een nieuwe zone voor offshore windmolens in de Belgische Noordzee; de link tussen offshore windenergie en waterstofproductie; en het verband tussen cyberveiligheid en offshore energie.  

Programma

De Wind Energy Technology Summit 2022 omvat één masterclass en twee thematische events, waarbij experts uit binnen-en buitenland de laatste nieuwe kennis en inzichten delen. Er zal ook ruimte zijn tot netwerking.

8 juni Thematisch event: Opkomende offshore-technologieën: Productie van groene elektronen en moleculen op zee    
27 juni Masterclass: Onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatiepotentieel in de Prinses Elisabeth offshore windzone    
29 juni Thematisch event: Het belang van cyberbeveiliging voor kritieke offshore (hernieuwbare) infrastructuur    
INTENSSE-H2

Achtergrond

De Wind Energy Technology Summit is een jaarlijks initiatief van SIRRIS om Vlaamse bedrijven en organisaties te informeren en te inspireren inzake technologische ontwikkelingen in de (offshore) windenergiesector. Dit maakt deel uit van het Industriepartnerschap, dat de steun van VLAIO geniet.

Voor de organisatie van de editie van dit jaar werkt SIRRIS samen met OWI-Lab, Agoria Energy Club, WaterstofNet, BERA en De Blauwe Cluster. Een van de domeinen waar we bij De Blauwe Cluster sterk op inzetten, is hernieuwbare energie. We steunen dan ook heel graag dit initiatief. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.